A szomszédtól hallottam először a RackForestről

Egy sztár költözött a szomszédomba. A srácot Dávidnak hívják és egy igazi humorbomba. Szeretek vele találkozni, mert mindig ellő néhány jó poént. A pasinak van egy weboldala is, ahova rengeteg vicces sztorit ír. Ezt a blogot is követem persze, nem akarok lemaradni egy szórakoztató írásáról sem.

Dávid honlapja az utóbbi időben egyre rosszabbul működik: lassan töltődik be és sokszor leáll, lefagy. Néhány hónapja, amikor összefutottam a sráccal, szóltam neki, hogy gondok vannak a weboldallal. Dávid már tudott róla, több követője is jelezte a problémát.

Mostanra azonban helyreállt az oldal, teljesen jól üzemel. A héten ismét találkoztam Dáviddal a lépcsőházban. Nem bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg, hogyan oldódott meg a blogján megjelenő működési hiba. A srác elmesélte, hogy a RackForest segített neki, akik SSD tárhely bérlés és tárhelycsomagok szolgáltatásával foglalkoznak. A lassabb működésnek és a leállásoknak az volt az oka, hogy egyre több látogatója van a blognak, valamint egyre több tartalom kerül fel rá.

Engem nagyon érdekelnek az informatikai dolgok, de sajnos nem vagyunk baráti kapcsolatban Dáviddal, emiatt nem faggattam tovább, hanem inkább rákerestem én a RackForest oldalára. A cég a tárhely szolgáltatásaikkal, a weboldallal rendelkezőknek kínál segítséget. A tárhely bérlés által az internetes oldalak gyorsabbá válhatnak, ezáltal előrébb kerülhetnek a Google találatai között. Ugyanis a Google a rangsorolásban azt is figyelembe veszi, hogy milyen a honlapok sebessége. A tárhely bérlésnek köszönhetően tehát emelkedhet a szájtok látogatottsága is. De nem csak a könnyebb elérhetőség véget lehet több követője Dávidnak, hanem amiatt is, mert a sebesség a látogatóknál is nagyon lényeges. Nem egyszer fordult velem elő, hogy azért hagytam egy oldalt, mert nem töltődött egyből be.

Mindemellett azért is hasznos az SSD tárhely bérlése, mert megszűnnek a merevlemez felmelegedése miatt történő leállások. Az SSD még környezetkímélő is, hiszen ötször hatékonyabban használja fel az energiát, mint a merevlemezek.

A RackForest-nél számos tárhely csomag közül lehet választani, így minden weboldalhoz meg lehet találni a megfelelőt. Nem tudom, hogy Dávid melyik csomagot választotta, de szerintem az ő szájtjához az SSD Thirty csomag passzol a legjobban. Az SSD Thirtyt videók, nagy felbontású képeket tartalmazó blogok, illetve folyamatosan bővülő művészeti portfóliók számára találták ki, kb. napi 1000-1500 egyedi látogatóig. Amennyiben Dávid valóban az SSD Thirty csomagot választotta, havonta 3 700 forintot kell fizetnie, ami bruttó 4 699 forintot jelent. Ettől vannak olcsóbb és drágább csomagok is, ez a felső-középkategóriába sorolható.  

Lényeges szempont, hogy a RackForest webtárhelyei kompatibilisek a népszerű tartalomkezelő rendszerekkel, mint például a WordPress, Joomla, Drupal, a PHP keretrendszerekkel (Symfony, Laravel, Yii, stb.), valamint az egyedi fejlesztésű szoftverekkel is.

Évek óta álmodozom róla, hogy egyszer nekem is lesz egy saját weboldalam, ahova én fogom majd írni a humoros sztorikat, miattam fognak nevetni az emberek. Ez sajnos egyelőre még csak egy szép álom, de ha egyszer valóra válik, akkor már tudom, hogy kit kell keresnem. A RackForest által kínált SSD tárhely bérlés és a tárhelycsomagok nagyon szimpatikusak voltak számomra.