Hogy találjunk eladó lakás Budapesten?

eladó lakás budapest

Budapest. Mindenki szíve-vágya e főváros, a lehetőségek tárháza. Miért is? A válasz egyszerű. Magasabbak a fizetések, mint vidéken, több a munkahely, így a munkalehetőség is, ezen felül pedig van élet, sok szórakozóhely, éjjel-nappali, nagy a nyüzsgés, lehet találkozni külföldiekkel, lehet gyakorolni a nyelvet, sok az egyetem, vagy egyéb képzés, jól kiépített tömegközlekedés, mi kell még? Ez talán jól hangzik, de azért rengeteg negatívum is van. Például a sok kosz, a rossz levegő, a nyüzsgés lehet negatívum is, zaj van, sok a buli, a részeg turista, stb. Igaz, hogy a fizetések magasabbak, de a megélhetés is többe kerül. Legtöbben így albérletben laknak, mert nincs elég önerőjük egy drága budapesti ház megvételére.

Ez persze érthető, de az út a sikerhez sosem volt könnyű. Meg kell érte küzdeni. Mint mindenhez az életben. Viszont én azt mondom, hogy akkor is jobban megéri venni egy házat a városban, mint éveken keresztül fizetni az albérlet díját valaki másnak. Fizetni olyanért, ami sosem lesz a tied. És szinte ugyanannyiba kerül havonta. Na de honnan is válasszunk lakást? Menjünk el ingatlanirodához? Megtehetjük, de tisztába kell lenni azzal, de hogy mint a legtöbb szolgáltatás, ez is pénzbe kerül. Valakinek. De ha nem vagyunk olyan kitömöttek, mert mondjuk az apukánk irodalmár, az anyukánk pedig zenész, és nem kaptunk “útravalót”, akkor bizony más lehetőség után kell nézni.

Ekkor jönnek szembe velünk az apróhirdetéses oldalak. Amiket már a tv is reklámoz, és pont ezért, a csalók színtere. Mivel az ilyen nagyon népszerű oldalakat sokan látogatják, nehéz is ellenőrizni a dolgokat, és nap mint nap sok átverés történik. Persze, aki óvatos és nem egy bele kétes üzletekbe, nem utal előre pénzt, a személyes átvételt preferálja, azok általában nem járnak így. Viszont sokan nem ennyire szemfülesek, bedőlnek az olcsó ajánlatoknak. Pedig ha valami túl olcsó, az gyanús! Viszont azok a weboldalak, amik még nem népszerűek, ott kevesebb is a találat, kevesebb a hirdetés. De próba, szerencse, az ember általában egy dolgot keres, egy tökéleteset, miért ne lehetne az az egy jó ajánlat pont egy ilyen?

A feleségem mutatta nem rég a nextapro.hu-t. Épp lakást kerestünk Budapesten. Jó kis oldalnak tűnt, de kissé bizalmatlan voltam, mivel még sosem hallottam róla. A feleségem szerint ez egy kis közösség aminek ő már régebb óta tagja. Ingyenes a hirdetés, és a böngészés, sőt még regisztrálni sem kell hozzá. Megfizethető áron volt feltöltve rengeteg eladó lakás mind Budapesten. Nekem tetszett, egyszerű volt a keresés, és nem voltak idegesítő, felugró reklámok.

Egy nagyszerű írás is fenn volt, hogy hogyan kerüljük el a csalókat. Nem hiszitek el, de pont ezen a kis oldalon találtuk meg álmaink lakását! A valóság megfelelt a képeknek, hiszen természetesen élőbe is megtekintettük a lakást. Jó környék, jó szomszédság, tágas lakás, energiatakarékos égők, alacsony rezsi és jó elosztás. Nekünk tökéletes!