Hogyan lettem amatőrből profi blogger?

Blogger vagyok. Pontosabban már vlogger. Videókat készítek saját magamról, amelyekben zenei és irodalmi témákat boncolgatok, lehetőleg humorosan. Élvezem ezt csinálni, az egész folyamatot, ahogyan előkészülök, kiválasztom a témát, rövid közvélemény kutatást tartok a barátaimnál, hogy szerintük érdekes lehet-e a téma mások számára is. Majd felveszem a videót, van, hogy elsőre sikerül, de van, hogy sokszor újra kell csinálnom, mert bakizom közben. A vágást is élvezem, a különféle effektek használatát. Az egész munka során nagyon kreatívnak kell lennem. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődtem, tanultam, de még mindig úgy érzem, hogy messze vagyok a profi videó bloggerektől… de közeledem!

Akkor tettem igazán nagy lépést – sőt, ugrást – a profizmus felé, amikor beszereztem néhány elektronikai eszközt. Ezek rengeteget számítanak, mert a videók jó minősége elengedhetetlen, hiszen senki sem néz szívesen pixeles, össze-vissza mozgó képet. Merész kijelentés, de ha egy videó jó minőségű, már kevésbé fontos, hogy a tartalma nagyon ütős legyen.

Ezen felül az én munkámat is megkönnyíti, leegyszerűsíti, ha a megfelelő eszközökkel dolgozom. Sokkal rövidebb idő alatt tudom felvenni, majd megvágni a részeket. No és még jobban élvezem, ha nem kell küszködni a béna felszereléseimmel.

Az oldalt, amiről rendeltem az eszközeimet, ezen a linken találod, a diszkontdepo oldalon mindent megtaláltam, amire szükségem volt. Ezen a linken keresztül ti is könnyen elérhetitek ezt a remek oldalt. Miután regisztráltam, feliratkoztam a hírlevélre, így kaptam 5% kedvezményt az első vásárlásomból. Azóta nyilván már többször rendeltem a diszkontdepo oldalról. Sok egyéb termék mellett nekem a műszaki cikkek a kedvenceim, azon belül is az okos eszközök, a mobil tartozékok és a kamerák és kiegészítők. Fiú létemre órákig el tudok böngészni az oldalon a színes termékkínálat miatt.

A videózáshoz először rendeltem egy tripod állványt, amivel stúdió körülményeket teremthetek bárhol a lakásban. Van hozzá reflektor, így bármelyik napszakban tökéletes fényviszonyok mellett tudok elkezdeni videózni. Az állványra rögzíthető telefonnal, pedig stabil, éles képeket és videókat készíthetek. Így egy termékkel több problémám is megoldódott és csupán 2990 Ft-ba került, ami elképesztő.

Vettem egy mini LED projectort, ami kicsit nagyobb befektetésnek bizonyult, de mivel akciós volt, így több, mint 6000 Ft-ot tudtam megtakarítani ennek az egy terméknek a megvásárlásával. Tökéletesen működik, nagyon megérte megvenni. Nem foglal sok helyet, kifejezetten stílusos, hosszú élettartamú az izzója, nagy a felbontása is. De ha lenne bármilyen problémám vele, akkor egy év garanciát biztosítanak hozzá, szóval nem aggódom. Ezzel a projektorral szoktam lejátszani a videóimat a rokonaimnak, amikor meglátogatnak. Sokkal nagyobb élmény így nézni a könyv vagy zene kritikáimat, mint a kicsi laptop képernyőjéről. Anyukáméknak mindig nagyon tetszik, hogy milyen nézőpontból szemlélek egy-egy irodalmi művet. Úgy hiszem egyre büszkébbek rám, bár ők ezt nem kötik az orromra.

Az egyik kedvenc termékem, amit a diszkontdepo webshopból rendeltem, az a fejhallgatóm. Nagyon jól néz ki, kényelmes és vezeték nélküli, szóval kifejezetten praktikus, hogy nem gabalyodok bele a kábelbe, nem kell a telefonomnak mindig a kezem ügyében lennie, amikor arról hallgatok valamit. A hangzása teljesen tiszta, minden külső zajt kiszűr, szóval óriási élmény ezen zenét hallgatni. Utazásnál is kényelmes, a fülem sem fáj tőle, mint például a fülhallgatónál szokott.

Rendeltem még power bankot, hogy ha nincs lehetőségem konnektornál tölteni a telefonom, akkor legyen velem mindig egy hordozható töltő. Ezzel a termékkel is meg vagyok elégedve és az ára is nagyon kedvező volt, mivel 1500 Ft alatt vettem. Plusz néhány töltőkábelt is beszereztem, mert abból sosem elég. Gyakran elhagyom, de az sem baj, ha minden táskámban és a kocsimban is van egy.

Most készülök venni a barátaimnak Bluetooth hangszórókat, mert nagyon megtetszett, amikor böngésztem a webshopot. Kicsi, praktikusan hordozható, vezeték nélküli ráadásul még vízálló is, amit kinéztem. Na meg persze kifejezetten olcsó. Rendelek belőle több színben, a fiú és a lány barátaimnak más és más színűt. Például van zöld, rózsaszín, sárga, kék és fehér is. Lehet mindből veszek egyet-egyet.

A videózáshoz tehát rengeteg eszközt találtam itt, így fel tudtam emelni a hobbim színvonalát. Ismerőseim is egyre többen kérdezték, hogy min változtattam, mert igaz, hogy a videóim témái és a tartalmak ugyan olyan jók, mint eddig, de azt vették észre, hogy mégis sokkal élvezhetőbb az egész. Hát, ennyit tesz néhány kiváló eszköz.