Fesztiválról hazaérkezve fürdőszoba felújításba kezdtem

Az egyik, ha nem a legnagyobb jelentősége bíró fesztivál, ami kulturális értelemben ennyire elnyerte volna a tetszésem és amin, ennyire jól tudom magam érezni. A Művészetek Völgye pedig ilyen, ahol a fesztivál és a művészet olyan különleges elegye találkozik, mint semmilyen más fesztiválok alkalmával nem tapasztaltam. Megfér egymás melletti udvarokban a kézműves, aki éppen az agyagozási technikáról tart szemléltető bemutatót, vagy éppen egy irodalmi délután van a másik udvarban, ahol kortárs költők verseit olvassák fel, majd mély beleéléssel elemzik azt. A másik udvarban éppen gyerekkoncert zajlik, ahol a kicsik önfeledten ugrálhatnak, majd este a felnőtteké lesz a terep és kezdetét veszi a hajnalig tartó koncertek sorozata, majd újra nappal lesz és az irodalom, a színház veszi át a terepet. Ez a váltakozás zajlik majdhogynem két hétig a fesztivál során. Mindenki megtalálhatja a magának megfelelő programot, és azt, hogy miben szeretne elmélyedni. Igazi feltöltődés ez mindazok számára, akik szeretik a nem hagyományos értelemben vett fesztivált, akik már – már talán többre vágynak annál, hogy koncertekre járjanak, a zenei élményeken túlmutat ez a fesztivál. Egy ilyen inspiratív jó pár nap után, nem csoda, hogy az ember valamit alkotni szeretne, még benne van a gondolataiban, hogy tenni és maradandót készíteni szeretne, ez a tudás és tenni akarás akár úgy is megmutatkozik, hogy a saját lakásában készít valamilyen változtatást. Talán ennek is volt köszönhető, hogy elterveztem a fürdőszobámat felújítom. A fesztiválon készítettem egy szappantartót, melynek zománcozása és színeit szerettem volna, ha az új fürdőszobámban is megmutatkozik. Ezért az interneten kezdtem el ötletek után kutatni, és olyan nagy szerencsém volt, hogy rátaláltam egy remek oldalra, ahol olyan tanácsokat és praktikákat találtam, mint addig egyik oldalon sem. Nagyon jól szerkesztett oldalról van szó, öröm volt olvasni, hogy mennyi mindent összegyűjtöttek.

Tényleg minden megtalálható itt, a szép fürdőszoba ötleteken túl, a csempeválasztás nehézségeit és fontosságát is kiemelvén, még a csempe lerakásának technikájában is tud tanácsot adni az oldal.

A szép fürdőszoba ötletek most jelen helyzetemben nagyon is aktuálisnak mutatkozott. Az a jó ebben az oldalban, hogy tényleg mindenre odafigyel, milyen kis praktikák lehetek azok, melyek egy fürdőszoba felújítás során az olvasójának jól jöhetnek, előrébb mozdíthatják az ötletelést majd a munkafolyamatokat.
Nekem határozott elképzeléseim voltak, mit hogy szeretnék megvalósítani, és erre az oldal csak ráerősített, olyan szinten, hogy az ott található bejegyzésekben foglalt tanácsokkal azonosulni tudtam. Arra gondoltam, hogy teljesen az alapoktól kezdtem a felújítást, a régi csempét eltávolítom, és még talán a vezetékeket is kicserélem, melyek már több tíz éve a futhatnak a falban, és a megfelelő alapozás nagyon is fontos, hogy utána tényleg egy tartós, és szép fürdőszobám legyen. Ezek a munkafolyamatok még a rombolás részei, de előbb utóbb, elérkeztem ahhoz is, amikor már nem csak a bontás és a csere dominált, hanem elkezdődhetett a kreatív munka is. Hogy hol legyen az új zuhanykabin, a mosdókagyló, és hasonló részletek megadása. Bár be kell vallanom azt is élveztem, amikor a régi csempét vertem le a falról, mert nagyon nem szerettem, sőt ha lehet csempét és annak színét utálni, akkor utáltam is, egyszerűen nem az én világom volt, az az előző tulajdonosok ízlését festette le nem az enyémet. De eljött az idő, hogy a magam világát építsem ki, és hál istennek nem vagyok egyedül, itt van nekem segítségként ez a remek oldal, amit ha megnyitok, akkor rögtön olyan új impulzusok érnek, hogy hiszek abban a legnagyobb fejetlenség közepette is, hogy ebből a helyiségből egyszer szép fürdőszoba lesz, ha olvasok a szép fürdőszoba ötletekről, akkor meg még inkább elkezdem hinni, hogy a még most romokban álló fürdőmből egyszer egy kis pihentető oázis lesz, természetesen, ha ez megvalósul, akkor annak az oldalnak is nagy szerepe lesz, amely végig mellettem állt, és az olvasása miatt maradt bennem lelki erő a felújítás folytatásához. Ahogy olvastam ezt a remek oldalt úgy formálódott bennem a kép a fürdőszobámról, az, hogy milyen csempét válasszak, abban nagymértékben segítségemre volt, ugyanis, úgy döntöttem, hogy nagy kopásállóságút fogok választani, és nem kihívó színvilággal, hanem egy letisztult, pasztelles tónust néztem ki, és ennek tükrében, úgy véltem, majd a fürdőszoba bútorokkal és a kiegészítőkkel dobom fel az összképet. Amiben különleges tud lenni egy natúr színű csempe is, az az annak a lerakási technikája, hogy nem csak úgy egymás mellé vannak rakva az egyes csempe elemek, hanem diagonálban. Ezt nem máshonnan tudnom, hogy mi is az a diagonál, mint a remek tanácsadó oldalamról. Mindamellett, hogy leírja, mit is takar a diagonál felhelyezése a csempének, még képpel is szemlélteti azt, hogy én is el tudjam képzelni. Még azt is megfogalmazza tanácsként, hogy ezen csempefelrakási/ lerakási technikának némileg több a csempeigénye, mint amennyi négyzetmétert kiszámol magának a felújító. Itt nagyon a hibázhatóság, a sok csempevágás miatt, ezért érdemesebb többel számolni, arról nem is beszélve, hogy az esetleges, akár 10 év múlva jelentkező csempetörés miatt, jó ha marad tartalékban pár még fel nem használt csempe.
Így a csempe kiválasztás és annak mintáját követően, azon túl, hogy már a beépített zuhanykabin helye is fix, az volt hátra, hogy a kiegészítő bútordarabokról döntsek. Tudtam, hogy valamilyen erősebb, intenzívebb színt szeretnék, olyasmit, illetve színben a fesztiválon saját kézzel készített szappantartóhoz passzolót. Mindképpen törekedtem arra, hogy a praktikusságot és azt tartsam szem előtt, hogy a fürdőben minden kézre essen. Ne kelljen sétálni egy törülközőért, vagy éppen a hajszárítónak és hajvásólónak nincs fix helye, az engem frusztrált volna. Szerencsémre, a tanácsadó oldalam erre is kitért, hogy hogyan is érdemest ezt a végső fázist lemenedzselni. Itt picit elbizonytalanodtam és kezdtem a lendületből és az ötletekből kifogyni, és már azt kezdtem érezni, hogy a tanácsadó oldalamon található elérhetőséget, és árajánlat kérési opciót kihasználom, és valós kontakt segítséget kérek, melyre az oldalon van is lehetőség. Aztán mégis jött egy utolsó, legalábbis szerintem utolsónak számító lendületem, ami már a burkoló munkájának befejezése után érkezett meg. A burkoló nagyon szépen dolgozott, ez a legfontosabb, hogy egy olyan jó szakembert találjon az ember, aki szépen dolgozik, és teljesen rá lehet hagyni a munkát, és ő csinálja, alkot, a végső állapot pedig elnyeri tetszésem. A csempe és a két csempe közötti fuga is szépen sikerült, natúr színekben. A kiegészítők fukszia színben pompáznak, és az egész fürdőszoba hangulata a nyugalmat árasztja magából. Nagyon örülök, hogy rátaláltam arra az oldalra, amin számos jó ötletet és praktikát tudtam olvasni, ami mindvégig segítségemre volt.

szép fürdőszoba ötletek