Egy szuper fesztivál a baráti családdal, ahol pelenkás a két kisgyermek

Idén nem sok fesztivál valósult meg sajnos, de egy-két kisebbet azért nem fújtak le teljesen. Ilyen volt a Művészetek völgye, amelyik ha nem is teljes kapacitáson folyt, azt mondanám, falusi hangulata volt a az előző évekhez (mások szerint évtizedekhez) képest, de mégis megtörtént: hurrá! Ide mentem le két barátnőmmel, Pannival és Lolival. Utolsó pillanatban egy baráti párunk, Ádám és Éva is csatlakoztak, a gyerekeikkel. Róluk nem tettem említést még, azt kell tudni róluk, hogy egy örökbe fogadták két gyereküket, a most 3 éves Bencét és az 1 éves Félixet.

Mivel ők is csatlakoztak, felmerült, hogy autóval menjünk le, de hiába van nagy családi kombi autójuk, a két felnőtt elől és a két gyerekülés hátul teljesen elfoglalta a helyet, egyikünk sem fért volna be melléjük. Szóba került Panni kocsija is, egy új típusú, piros Fiat 500-as, de végül a vonat mellett döntöttünk. Azon nevetgéltünk, hogy így az utolsó éjszaka is csaphatunk egy igazi bulit, egyikünknek sem kell igazán visszafognia magát a másnapi vezetés miatt. Ez be is jött, az utolsó éjszaka lett a leghosszabb!

Leértünk tehát Kapolcsra, nagy nehezen bedöcögött velünk a busz, leszállunk az állomáson, a szálláshelyet megtalálni nem lett volna könnyű, ha Éva nem jött volna ki elénk. Én könnyedén beültem előre, az anyós ülésbe, de hátul hiába nem voltak gyerekek, a két gyerekülés teljesen elfoglalta a helyet. Láttam Éva arcán, hogy mennyire túl van terhelve: mondta, hogy a nagyobb gyerek kel fel az éjszakák nagy részében mostanában, úgyhogy teljesen egyikük sem tudja kipihenni magát. Bár kicsit el voltam kámpicsorodva a hosszú buszút miatt, gyorsan kipattantam a kocsiból és segíteni kezdtem. Ezeket a gyereküléseket nem egyszerű kivenni, hidd el! De egy jó tíz perc szerencsétlenkedéssel csak sikerült, az egyik ment a lányok közé, a másik a csomagtartóba és pár perc alatt ott is voltunk a házban, amit béreltünk, a semmi közepén, de azért egy nagyobb sétával el tudtunk jutni a Hang és Mano udvarig, később.

Nőként két szituáció van, ha előkerül a baba téma: csak és mindenképpen és semmi esetre sem másképp, most rögtön gyereket akarok, legalább négyet, de inkább egy tucatot (na, ez elég ritka, de azért egy gyönyörű totyogót meglátva ez ugrik be), míg sokszor, ahogy a kialvatlan, formátlan, ápolatlan anyákat nézem, az jut eszembe, hogy soha, Soha, SOHA! Na most kis túlzással a második volt a helyzet. Nyilván vannak a családban unokahúgok, unokaöccsök, de nem mondhatnám, hogy túlságosan sok időt töltenék bármelyikőjükkel is, összesen hetente egy-két órát, de sosem egyedül. A Művészetek völgye így jól túl lett tolva: munka nem volt, program kevesebb, mint számítottam, kisebb létszámokkal a vírus miatti korlátozásokra hivatkozva, és volt egy nagyon esős nap is, úgyhogy a nap nagy részében együtt voltunk hatan – köztük a három éves Bence és egy éves Félix. Három nő és egy férfi, mi, a felnőttek és a két baba, mindketten fiúk! Hát ne tudd meg!

Az egyik nagy téma a pelenka volt. A szülők megegyeztek benne, hogy a bugyipelenka a legjobb választás az idősebb gyereknek. Hiszen ezt könnyebb feladni rá, amikor a gyerek áll, és az istennek sem akar lefeküdni a hátára. Várták már, hogy a szobatisztaság eljöjjön, de ez még várat magára. Az anyák azt mondták, a Lord Shopban vásárolják ezeket, ahol minden méretben megtalálhatók a bugyipelenkák. A hipermarketek, boltok, DM, Rossmann és más drogériák kínálatában nem megtalálható Bugy N’ Go Baby és Sleepy márkák érhetők el itt. A Sleepy márkán belül van JEANS és Natural ultra sensitive Bambusz típus is. Az utóbbi környezettudatos vásárlóknak is szuper döntés, hiszen ezek jóval inkább kímélik a környezetet, mint az átlagos egyszer használatos pelenkák.

De nem csak bugyipelus érhető el ennek a webáruháznak az oldalán, hanem nadrágpelenka is, méghozzá óriási választékban, az alábbi márkák mind megtalálhatók itt:

 • Gold Star,
 • Nabi,
 • Flovell Baby,
 • Yess Baby,
 • Soffio,
 • Bambusz,
 • Sleepy Sensitive (éjszakára, az érzékeny babáknak) és
 • New Sleepy.

Ezek mellett hagyományos textilpelenka is kapható. De nehogy azt higgyük, hogy a Lord Shop kizárólag pelenkákat forgalmaz! A gyerek témában találunk nedves törlőkendőket és nedves törlőkendő szetteket, próbacsomagokat és bababolt, gyermekáru kategóriát is. A próbacsomag egy olyan áru, amelyről soha nem hallottam előtte. Ez az innovatív termékcsomag többféle pelenkát és nedves törlőkendőt is tartalmaz. Így nem kell “kockáztatni” azzal, hogy nagy csomagokat veszünk meg, amelyek esetleg nem jók a gyermekünknek vagy ha érzékeny babánk van, akkor több különböző pelust és törcsi kendőt is kipróbálhatunk, letesztelve, hogy mi működik a legjobban. Egyes méretű próbacsomagok 5 különböző pelenkát és 5 különböző nedves törlőkendőt is tartalmaznak, így a legérzékenyebb kisgyermek is megtalálja a neki ideálisat!

A bababolt, gyermekáru kategóriában olyan árukat találunk, mint képregényes gyermek táska, kapucnis törölköző, a kötelező nyári hozzávalóval, a naptej spray gyerekeknek, a pelenkázás témájában elmaradhatatlan Sudocrem, egy kis segítség a pelenkázó táska elkészítéséhez: Thomas, a gőzmozdonyos 3db-os szett táskával, kulaccsal és uzsonnás dobozzal, 12 darabos fogkefe készlet (amelyik 2-től 6 éves korig jó, ott biztosan szükség lesz rájuk!), fogantyús pohár, Johnson’s Baba olaj, baba tusfürdő és sampon, állatos itatópohár, puha peremű műanyag etetőkanál, Ice Age-es sampon és balzsam, lanolinos Gabi krém, 6 év feletti gyerek fogkrém, hosszú etető kanál, fürdő parfüm, zsebes Alexandra előke, Princess és Hero sebtapasz lányoknak és fiúknak, sampon a könnyen fésülhető hajért, 200 db-os fültisztító, tapadókorongos fogkefe (állítólag ez Bence kedvence és Félix is már egyre többször próbálja elvenni és a saját szájába tenni!), és (a teljesség igénye nélkül) medálos, kinyomó ceruza. Majdnem el is felejtetem, Anna említette, hogy azért jó a Lord Shopban vásárolni, mert óriási pelus csomagokat is lehet venni, közel 300 pelenkával bennük. És ezt már Bencének nem ajánljuk, mert bármelyik nap, na jó, héten eljöhet a szobatisztaság, de Félixnek még legalább 1, de inkább 2 év van hátra eddig a (szülőknek) boldog pillanatig.

Ha úgy döntünk, hogy a Lord Shopban vásárolunk, akkor úgy kell tennünk, mint a webáruházaknál általában, telerakjuk virtuális a kosarunkat minden jóval, amire szükségünk van, és utána eldöntjük, hogyan szeretnénk megkapni a terméket. Van egy szokatlan, ötletes ajánlat, a “túrajárat”, amely mindössze 790 Ft-ért eljuttatja hozzánk a termékeket, sőt, míg általában az ingyenes szállítás 15000 Ft-tól “aktiválódik”, most októberben ez már 8000 Ft felett elérhető. Az utánvét felára 200 Ft, és fizethetünk még banki előre utalással, készpénzzel átvételkor vagy a legjobb megoldás szerintem a fiatalos online bankkártyás fizetés. Ezt a magyar fejlesztésű Barion rendszer (B-payment) teszi lehetővé. Ez a túrajárat azonban járhat hosszú várakozással is, mert naponta csak “egy kört” mennek a Lord Shop futárai (saját futárok, közvetlenül a raktárakból: ők értenek is a termékekhez, könnyedén válaszolni tudnak a felmerülő kérdésekre is).

Budapest egyes kerületeibe november 2-án, majd ismét 9-én és 16-án, majd 24-én mennek ki. Szóval gondolkodjunk előre, nehogy egy egész hetet várnunk kelljen! És persze nem megy a túrajárat az ország minden településére.

A többi opció között van a “normális” házhozszállítás, amelyet a GLS futárjai végeznek, a minimális rendelési érték itt is 5000 Ft, a rendeléstől számítva általában 2-3 napon belül megérkezik hozzánk, országos lefedettséggel, van lehetőség itt is Barion-os online bankkártyás fizetésre, előre utalásra vagy befizetésre bankban, készpénzes fizetésre átvételkor (szintén áll a 200 Ft-s utánvét díj), és a GLS futárnál lehet bankkártyával is fizetni az átvételkor.

Jelenleg személyes átvétel nem lehetséges a koronavírus okán. A GLS csomagküldés 20.000 Ft felett ingyenes.

Mindenképpen ajánljuk a regisztrációt a LORD Shop kedvezménypont rendszerébe is. Itt minden elköltött száz forint után egy pont lesz a miénk, ezek meg is jelennek az ár fölött, amikor vásárolunk, majd egyszerűen megjegyezhető módon 1 pont 1 Ft-ot ér, amelyet a legközelebbi 6000 Ft-ot meghaladó vásárláskor használhatunk fel. Fontos még megjegyeznünk, hogy a pontok a termékek áraiból vonhatók csak le, szállítási vagy fizetési díjakból nem. Arra is figyeljünk, hogy ha jó sok pontunk összegyűlik, hogy egy végösszeg maximum felét fizethetjük pontokkal, tehát egy 10.000 Ft-nyi összesítőből maximum 5000 Ft-ot lehet beváltott pontokkal “elintézni”).

Ez egy olyan kedvezmény, amely a webáruház többi kedvezményével összevonható, még kedvezmény kuponnal, kuponokkal is!

Ha pedig nem akarunk semmi fontosról, utolsó pillanatos akcióról, hírről lemaradni, irány a Facebook! Érdemes lehet a LORD Shop összes Facebook oldalát követni: a LORD SHOP Facebook oldalt, a Sleepy Pelenka és törlőkendő boltot, a Sleepy Pelenka Facebook oldalát, és a LORD Borova Facebook oldalt is.

Ha pedig több információra lenne szükségünk a szervezetről, megtudhatjuk a Rólunk fül alatt, hogy a hivatalos nevén Lord Hungary Kft már 1995 óta, tehát 25 éve része (beszállítója) a magyar piacnak és saját márkákkal is rendelkezik, mint a már említett Sleepy, a Lord, a nőies Queen, ezentúl a Pelikan, a Cansinbant, CansinPlast, Debant, Eurocare és Octacare is ilyen.

Ha pedig igazi bomba ajánlatokra fáj a fogunk, nézzünk rá a bal oldalon található Készletkisöprés (akár fél áron) fülre. Itt olyan termékekre bukkanunk, mint borotva készletek pengékkel, gyerek és felnőtt zoknik, és 5 darabos LORD cserefej betét, ebben a pillanatban. De érdemes lehet ide gyakran benézni a legjobb ajánlatokért.

És ha már eltávolodtunk a baba- és gyermek kategóriától egy kicsit, hadd említsem meg, hogy milyen termékek érhetők még el: a kategóriák az alábbiak:

 • háztartási cikkek,
 • női kozmetikumok,
 • férfi kozmetikumok,
 • női és férfi borotvák,
 • szappanok, kézmosók,
 • szájápolás,
 • sebtapaszok, ragtapaszok, és
 • felnőtt egészségügyi termékek.

Bármire is van szükségünk, érdemes lehet ezekben a kategóriákban is szétnézni, hiszen, ha választottunk valamit, már extra szállítási díj nélkül hozzák el ezeket, a saját vagy GLS futárok az otthonunkba. Ha pedig az újonnan választott termékekkel elérjük az ingyenes szállítás határát (most októberben akciósan 8000 Ft a túrajárattal, vagy 20000 Ft a GLS kézbesítésnél), akkor ha az összeghatáron vagyunk, akár ingyen is a miénk lehet valami vagy spórolhatunk is azzal, ha még valamit beszerzünk!