Ez lesz életem legjobb nyara!

Már egészen fiatal koromban beleszerettem a fesztiválok világába. Sőt, mióta önállónak mondhatom magam, nem is voltam a szüleimmel nyaralni, hanem inkább mindig fesztiválokat választottam kikapcsolódásnak. Pihenni otthon is lehet, de ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, szükséges a zene, a vidám, önfeledt hangulat és az ember nézeteit és hozzáállását osztani tudó emberek társasága. Nekem ez a három dolog a fesztiválokon adatik meg, éppen ezért bármikor lecserélek egy tengerparti nyaralást egy általam kedvelt bulira.

Van egy rendezvény, ahova már nagyon régóta szeretnék eljutni. Ez idáig sajnos mindig úgy alakult, hogy vagy a társaság, vagy a pénz, vagy az idő hiányában ki kellett hagynom, de idén most másképp alakul majd az egész. Ez lesz a 9. évem, hogy áhítozom utána, így Szilveszterkor megfogadtam, hogy ha törik, ha szakad, de valamiképp lejutok a paradicsomba. Ezt olyan komolyan vettem, hogy már az elsőkörös jegyárusításnál megvettem a heti bérletemet. Azóta sikerült még legalább húsz embert beszerveznem, így szép számmal képviseltetjük magunkat a tíz napos örömünnepen. Már a lejutásunkat is sikerült megszervezni, így mindenkinek megvan a helye az induló kocsikban. Mivel semmit nem bízunk a véletlenre, és nem akarjuk, hogy bármilyen akadálya legyen a legtökéletesebb sátorhelyek elfoglalásának, ezért már beszereztünk minden olyan eszközt, ami segítheti a gondtalan lejutást. Annyira előre- vagy inkább ború – látó voltam, hogy a kocsikhoz külön Castrol motorolajokat is beszereztem. Persze gondos utánajárás után, és csak abból az üzletből, ahonnan az apámék is rendelni szokták a szokásos Castrol motorolajokat. A sofőröknek, akik egyben a kocsik gazdái is, nagyon tetszett az ötlet, főleg hogy már egyik jármű sem mai darab, és bizony néha van, hogy olaj problémákkal küzd egy-kettő idősebb példány. Öcsém bevállalta, hogy ránéz mindegyikre, sőt a kötelező olajcseréket is megcsinálta, csak hogy gondtalan legyen az utazás.

Már csak pár napunk van az utazásig, így most már mindenki be van sózva teljesen. Az összes többi szükséges kellék is be lett szerezve, így semmi más dolgunk nem maradt hátra a fesztiválig, mint tűkön ülve várni az indulást. Igen, az indulást, nem pedig a megérkezést, mert már a kocsikban elkezdődik a buli. A Castrol motorolajoknak köszönhetően – na meg persze egy kicsit az öcsém zsenialitásának is – ugyanis két kisbuszt is üzembe tudtunk állítani, így a lejutásunk már egyenest pre party kategóriába sorolható majd.

Úgy érzem tényleg ez lesz életem eddigi legjobb nyara, nem csak ezen fesztivál miatt, de eddig is minden úgy ment, mint a karikacsapás. Remélem, a következő híradásomkor már örömteli hangulatban újságolhatom majd Nektek, hogy milyen eszméletlen gyönyörű, vidám és csodálatos élményekben gazdag 10 napot töltöttünk a varázslatos zenékkel telített gyönyörű helyen.