Komfortos és praktikus elektromos fűtés

Mostanában azon kaptam magam, hogy a napjaim nagy része nem telik semmi mással, mint azzal, hogy reggel felkelek, elmegyek a munkába, hazajövök, megfőzök, majd egy kicsit esetleg kapcsolgatom a tévét, és kidőlök. Ugyanez folytatódik a következő nap.

Pont tegnap gondolkodtam azon, hogy régen mennyi kreatív dolgot csináltam. Horgoltam, hímeztem, rajzoltam, és még verseket is írtam, és hogy mennyire eltűntek ezek a mindennapjaimból, így aztán ma reggel, amikor a munkahelyemre sétáltam, a papírbolt mellett elhaladva két lépés után visszafordultam és úgy döntöttem, hogy veszek egy noteszt, amibe fel fogom jegyzetelni napközben a gondolataimat, amikből akár verset vagy kisebb novellákat is írhatok.

Nem akarom megengedni magamnak, hogy teljesen beszippantsanak ezek a szimpla hétköznapok. Szeretném, ha újra visszatérnének a kreatív kikapcsolódást nyújtó pillanatok, és szét fogok nézni, hogy milyen kulturális programban vehetünk részt, hiszen az tényleg nem jó, hogyha ennyire beburkolózunk, és ilyen módon éljük a hétköznapokat.

Most persze kicsit más foglalkoztat minket, méghozzá a fűtés rendszerek. Azért jött elő nálunk ez a téma, mert a szomszédnál padlófűtést raktak le, és nekem már nagyon régi vágyam az, hogy olyan lakásban éljek, ahol van padlófűtés. Emlékszem, hogy régen egy barátnőmnél volt ilyen típusú fűtés rendszer kiépítve, és nagyon imádtam, hogy nem a hideg padlón kellett sétálni zokniban.

Ezen felbuzdulva mi is utánanéztünk annak, hogy milyen fűtés rendszerek vannak, milyen megoldásokat biztosítanak, és van-e bármi olyan, amibe mi is belevághatjuk a fejszénket. Így találtam meg, hogy a fűtés rendszerek weboldalt, ahol minden kérdésemre megtaláltam a választ.

De még mielőtt azt gondolnátok, nem csak az elektromos padlófűtésről lehet náluk olvasni. Szó van a weboldalon az elektromos vízmelegítőről, konvektorról, bojlerről, hősugárzóról, egyéb fűtőtestekről, törölközőszárítóról, radiátorokról, kandallókról és egyéb fűtőpanelekről is.

A padlófűtésben az a zseniális, hogy a járólap alá helyezik el a fűtési rendszert, aminek köszönhetően alulról melegíti fel az egész lakást, és ez lehetővé teszi azt is, hogy zokniban, vagy akár mezítláb mászkáljunk a lakásban, hiszen ennek a rendszernek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy bármikor hideg érzés lenne a lábunkban.

Ezen kívül még az is nagy előny, hogy nincsenek olyan különféle hangok és zajok, mint a többi típusú fűtési megoldásnál, mint például a konvektoroknál ott van az a tipikus idegesítő, kattogó hang, vagy a radiátorok esetében vízáramlással kapcsolatos hangokat is hallani, illetve egyéb zajokkal járó hangok is érzékelhetők. Az elektromos fűtési megoldás egy csendes rendszert rejt magában valójában, ami biztonságosan melegíti fel a lakást.

Többféle megoldás van padlófűtésre. Az egyik az infra padlófűtés. Ebben az esetben infrahő melegíti fel a lakást, ez egyfajta hősugárzás, természetesen nem kell megijedni a sugárzás szó hallatán, semmilyen ártalmas dolog nem sugárzik belőle, csak a melegség.

Egy másik megoldás az amorf fűtőszálas padlófűtés. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van egy fólia, amelyeken végig vannak vezetve ezek az amorf fémszálak, amik biztosítják a lakásban a meleget.

Természetesen az elsődleges szempontok között szerepel az ár is, nagyon nem mindegy, hogy mennyibe kerül összességében az egyes fűtési megoldás. Ahogy olvastuk, a beruházási költség jóval alacsonyabb a régi típusú fűtési rendszerekhez képest, ráadásul ezen kívül még környezetbarát fűtési rendszert is kapunk.

Kértünk is árajánlatot a fűtés rendszerek weboldalon található űrlapon, hogy pontosan átlássuk azt, hogy milyen költségekkel kell számolnunk elektromos padlófűtés esetén. Az eddigiek alapján mi izgatottan várjuk velük a közös munkát.