Egy énekesnek is lehetnek mindennapi problémái

Sokan szokták mondani rólam, hogy mindig hülyeségeken jártatom az agyamat, ahelyett, hogy valami értelmes problémán is gondolkoznék… Nos, nem tudom, lehet, hogy igazuk van azoknak, akik ilyeneket állítanak rólam (többek között a szüleim és a barátnőm is), de nem tudok leállni az efféle gondolatmenetekkel.

Az egyik ilyen agymenésem a közelmúltban az volt, amikor azon merengtem, hogy hogyan is tud egy énekes koncertezni, színpadon fellépni akkor, ha előtte lévő napon mondjuk gyökérkezelési beavatkozáson esett át, és teszem azt, az a bizonyos gyökérkezelt fog fáj? Bizony, nem egyszerű kérdés ez, ugye? Mindig csak nézzük tátott szájjal ezeket a nagy sztárokat, ahogy telt házas koncerteken éneklik be a hatalmas nagy termeket, az azonban viszonylag ritkán jut eszünkbe, hogy ezek a nagy sztárok talán az azelőtti nap még ugyanolyan tátott szájjal ültek, csak ők nem a tévé előtt, hanem a fogorvosi rendelőben? Nos, annyira foglalkoztatott ez a kérdés engem, hogy muszáj volt feltennem egy országosan közepesen ismert zenész ismerősömnek, és ő egy egészen meglepő válasszal rukkolt elő nekem.

Azt mondta ugyanis, hogy van egy hely Budán, a Fogorvos Budapest névre hallgató fogorvosi magánrendelő, ahol mindenféle fogproblémát készségesen megvizsgálnak, rendbe raknak – így például a gyökérkezelést is. Így járt például ő is, hiszen fél évvel ezelőtt éppen egy koncert néhány nappal durrant be úgy a foga, hogy már kb nem látott a fájdalomtól. Szerencsére már tudta korábbról, hogy létezik ez a magánrendelő, így fogta magát, és elautózott a Kacsa utcába, ahol az ominózus rendelő működött (és természetesen működik ma is…). Mint elmondta, olyan ellátásban volt része, melyet előtte még soha, sehol nem tapasztalt, ráadásul kifejezetten kedvező áron! Mondanom sem kell, a koncert frenetikusan jól sikerült, olyannyira, hogy a cimborám az este végén, amikor felsorolja a zenekar tagjait, külön kiemelte a fogorvos úr nevét is. “Akkora tapsot enyhén spicces egyetemistáktól fogorvos azóta sem kapott” – idézte fel röhögve az esetet a barátom. Szóval akár nagy sztárok vagytok, akár nem – a Kacsa utcai rendelő mindenki előtt nyitva áll!