Az ipari forradalomtól a csavarbehajtókig

Ti ismeritek például Dickenst? Vagy éppen Gaskellt és Bronte-t? Ők olyan utánozhatatlan írók, akik körülbelül az ipari forradalom idején tevékenykedtek. Remek műveikben mindnyájuknak kiemelkedik a remek írói készségük, világszemléletük, és komoly témákat feszegető történeteik. Dickens kiválóan írt az iparosodással megjelenő új társadalmi rétegekről, s azoknak komoly árnyoldalairól. Nyilván hatalmas és gyors fejlődésen esett át ekkor a világ, egy feudalista jellegű struktúra száznyolcvan fokos fordulatát vette. Ahogyan az előző berendezkedésben, az újban is megjelent sok újabb társadalmi igazságtalanság, ami kitűnő táptalaja a regény-alapanyagoknak. Ezért is születhettek akkoriban olyan felbecsülhetetlen művek, mint az említett íróké.

Árnyoldalak, problémák… Az is kérdés, hogy vajon ma hol tartanánk egy ipari forradalom nélkül. Valószínűleg egy végeláthatatlan diskurzust lehetne nyitni ebből, de most nem ez a célom. Én csak fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy valószínűleg sem a ti házatok, sem az övéké nem lenne ilyen komfortos, nem lenne ennyi ruhátok és a társadalmi rétegek átjárhatatlanok lennének… Én jelenleg kifejezetten kiélvezem az ipari forradalom hatásait, mert nagy munkálatokat folytatok a házban. Ehhez pedig az sem hátrány, hogy már online boltok is léteznek hozzá, ahonnan kényelmesen be tudom szerezni a megfelelő eszközöket.

Ilyen többek között a csavarholding.hu weboldala is, ahonnan szempillantás alatt be tudok rendelni a legkisebb hozzávalóktól az egészen nagyobbakig bármit, ami jól jöhet fúráshoz, tűzéshez, csavarozáshoz. Idáig nem is gondoltam volna, hogy például egy csavarbehajtó mekkora jelentőséggel képes rendelkezni. Ezen szerszámok fejlődése is visszavezethető az ipari forradalomig, amikor is elengedhetetlenné vált ezen eszközök használata többek között a megszámlálhatatlan mértékű építkezések során. Természetesen a manuális változatoktól indult az egész, és manapság már elektronikával működtetjük ezeket. Az a jó bennük, hogy egyetlen géphez nincsen megszabva, hogy vagy ilyet, vagy csak olyat lehet felhasználni. Sokoldalúan lehet velük dolgozni, miközben a legnagyobb precízséggel és hatékonysággal adnak lehetőséget haladni a munkák befejezése felé.

Ahogyan azt már említettem, voltak kézi változataik is, de ez nem jelenti azt, hogy ezek mára meg is szűntek. Szerintem senkinek sem kell bemutatnom egy “csavarhúzót”. Na, ennek a gépiesített változata a csavarbehajtó, aminek funkciója a nevében is szerepel: segítségével behajtjuk a csavarokat a helyükre… Milyen uncsin hangzik, de ha belegondolunk, hogy minden eszköznek megvan a saját története és felhasználási köre, az egyenesen nagyszerűvé teszi eme egyszerű alkatrészek világát is.

Azt, hogy nem csak egyféle behajtót lehet használni egy géphez, azt úgy értettem, hogy természetesen többféle kapható belőlük, a különböző csavaroknak megfelelően. A csavarholding.hu azért a legjobb választás ezek megvételére, mert rendkívüli széles kínálattal rendelkeznek. Kapható náluk számos készlet, amik közül nem hiszem, hogy bárki ne találná meg a számára és az alapvető munkákhoz megfelelő kialakításokat. Kaphatóak mágneses elven működő csavarbehajtók és bit szárak is. Ki gondolta volna, hogy ezek mellett könnyen hozzáférhetünk imbuszkulcshoz vagy akár torx behajtókhoz is? A csavarholding.hu ellentéte azon nagyobb áruházaknak, ahol mindig csak pont az nincsen a dobozban, amire nekünk éppenséggel pont szükségünk lenne…

A csavarholding.hu minden esetben megbízható, egyben minőségi termékekkel kereskedő webáruház, akiknek eltökéltségük nem csak a saját vállalkozásuk fenntartása, hanem az ügyfeleik igényeinek kielégítése is. Nem elég, hogy a megbízhatóságuk hosszú tapasztalatukban rejlik, de a gördülékeny kiszállítás és elérhetőség csak növel ezen a benyomáson. Ennek egyik manifesztációja az, hogy szállítási garanciát vállalnak. Ez annyit jelent, hogy abban az esetben, ha nem érkezne meg időben a szállítás, akkor ők személyesen érkeznek meg a csomaggal a kiszállítási címre. Sőt, egy nagyobb építkezésen az is előfordulhat, hogy egy-egy termékből kevesebbet sikerült rendelni a kellő mennyiséghez képest, de ekkor sem kell kétségbeesni, hiszen lehetséges náluk az utánrendelés, mely részeként a gyártás elejére sorolják az utólagos kérést is.

Meg persze arról szó sincsen, hogy kizárólag építkezés során ütközhetünk hasonló problémába. Rengeteg más iparágban is alkalmazzák ezen alkatrészeket, mint például az elektronikai gyártás során, vagy az autóiparban, kollektíve az egész gépiparban. A különböző elektronikai tartozékok, a karosszériaelemek, a motoralkatrészek nem szerelik össze magukat. Na meg, ne mindig csak az alkotásra gondoljunk – ki megy el karbantartani csavarbehajtó nélkül?

Gondoljunk csak bele, hogy mekkora könnyedséget jelent egy hasonló eszköz a munkások számára. Sok-sok energiát meg lehet spórolni a gépiesítéssel, illetve a kevesebb fizikai megerőltetés a dolgozók életkörülményein is többet tudott javítani. Nem beszélve arról, hogy általában egy pontosságot segítő eszköznél sokkal több sikerélményt is szerez az ember, mert hamarabb meglátszik hatékonyságának eredménye. Közben meg arról sincs szó, hogy kizárólag a hasonló elektromos eszközöket kell tudniuk jól alkalmazni, mert az is előfordulhat, hogy bizonyos folyamatokhoz jobb a manuális verziót alkalmazni. És hogy ezt ki dönti el, nos, az az ő kompetenciájuk. Szóval, levonva a konklúziót, hatékonyabb a munka, de a felkészültség elengedhetetlen az eszközhasználathoz.

Én például nem elég, hogy most veszem hasznát, a felújítás alatt, már más terveim is vannak vele. Kreatív emberként nem tudok leragadni a túl realisztikus alkalmazásoknál. Nem is gondolnátok, mennyire meg lehet színesíteni egy-egy festményt vagy valamilyen fantáziadús installációt. Bár néhányan félnének kipróbálni ezeket a módszereket a művészetükhöz, szerintem pont ez a lényeg, hogy minél merészebbek legyünk a ötleteinkkel. Ez a gondolkodásmód szintén hozzájárul ahhoz, hogy a csavarbehajtó lehetőségeit a végtelen felé közelítsük.

csavarbehajtó

Így, légy építkezésen munkás vagy vezető, mérnök, asztalos, művész, egy egyszerű ember, akinek vannak otthoni teendői: senki nem mondta még, hogy csavarbehajtóval rendelkezni ne lenne praktikus.

A csavarholding.hu oldalán pedig mi sem egyszerűbb, mint kedvünkre válogatni a sokféle csavarbehajtó típus közül. A termékek kategóriákba bontottak az áruház weboldalán, így nem fogtok elveszni a sorok között. A márkáját az összes terméknek leolvashatjátok, illetve a különböző készletek tartalma minden esetben megadott, szóval azt sem kell csak kép alapján megválasztanotok. A szükséges méreteket pedig nagyon egyszerűen megválogathatjátok a szűrők segítségével. Ha cégetek van, akkor mindenképpen adjátok meg az oldalon az adataitokat, hiszen akkor hozzáférhettek a nagyker-árakhoz, ami szerintem szuper kezdeményezés a weboldalon.

És félre ne értsetek, hogy a csavarbehajtót ennyire kiemeltem, más termékeket is lehet kapni bőven a Csavar Holding oldalán. Specialitásuk a színes csavarok, melyre olyan különleges összetevőjű festékeket alkalmaznak, amelyek erős napsütés, tehát UV fény hatására sem sérülnek. Igazán strapabíróak, melyek segítségével elkerülhetjük a ízléstelenséget, meg persze a stresszt is. Szóval, a munkafolyamat mindkét vége megrendelhető tőlük, sőt, tipliket, tűzőgépeket, vésőket, fúrószárakat, meg sok-sok mást is megtaláltok náluk.

Én tényleg amondó vagyok, hogy valóban sokat köszönhetünk az ipari forradalomnak. Persze eleget el is vett tőlünk, de az én írásom most éppen nem erről szól, hanem a csavarbehajtó meg a Csavarholding nagyszerűségéről. Hát idáig jutottunk, kedvesek, én meg csak annyit szeretnék még végszónak mondani, hogy nem mindig a legközelebb lévő nagyáruház a legjobb választás…