Kultúrközpontban hogy nem ismerik a hőszivattyút?

A kultúra néha legmeglepőbb helyeken található meg. Sosem fogom elfelejteni, mikor az egyik barátnőm elvitt egy felolvasó estre, és a város egy olyan szegletébe vezetett, ahová soha nem mertem volna bemenni egyedül. Biztos voltam benne, hogy ennek rossz vége lesz, de aztán bevitt minket a világ legjobb kis kávézójába, amelynél otthonosabbat még soha nem láttam, és remek irodalmi esten vehettem részt.

Amit azonban meglepően sokat láttam ezeken a helyeken, azok a különböző légkondi és egyéb hasonló berendezések dobozai voltak a panelházak oldalán. Pedig egyébként ma már ugyanannyiért simán lehet venni egy hőszivattyút is, amely nem csak zöldebb, de használata során jóval olcsóbb is, mint egy légkondicionáló berendezés. Csak hát sokan nem ismerik a hőszivattyú fogalmát, nemhogy azt, hogy egyébként könnyedén elérhető bárki számára. Csak a Klíma Globál oldalán rengeteg hőszivattyú megtalálható, amelyek megfizethetőek bárki számára, aki be akarna ruházni egy légkondiba. És nem csak a vásárláskor olcsóbb, hanem később az üzemeltetése is, mivel jóval kevesebb áram kell a használatakor, így a számlákat is csökkenti. Továbbá gázszámlára sem kell majd annyit költeni, mivel a hőszivattyú a fűtéskor sem használ gázt. Ez pedig egyébként az egészségüknek is jót tesz, mivel így lecsökkentjük a gázszivárgás esélyét, valamint a robbanás esélyét is, hiszen nem lesz gázpalack a ház közelében.

Sokakat megijeszthet az is, hogy mégis honnan fognak megfelelő szerelőt találni, akinek a hőszivattyú telepítés is megtalálható a munkái között. De ha Győr-Moson-Sopron megyében, vagy Komárom-Esztergom megyében élnek, akkor a Klíma Globál csapata maga is vállalja a beszerelést, és ha szeretnénk megbizonyosodni, hogy nekünk melyik hőszivattyú lenne megfelelő, és hogy rendesen be lehet-e szerelni, akkor nagyon szívesen kimennek felmérni a helyszínt, és ebben az időpontban meg is válaszolják az Önök kérdéseit. Utána pedig maximum egy napot vesz igénybe azt, hogy telepítsék a hőszivattyút a házukba, és már meg is vannak.

A hőszivattyú működésének alapját már a nevéből is ki lehet következtetni. Az alapja az, hogy a hidegebb helyről elszívja a meleget, és a melegebb felé szállítja.  És ahogy azt már korábban is említettem, a rendszer fordítottan is működik, így nem csak hűteni, hanem fűteni is tud. Nem csak a nyáron lehet hasznos, de télen is, hiszen rögtön nem kell majd bekapcsolni a központi fűtést.

Néha természetesen a hőszivattyúnak is szüksége van egy kis törődésre, azonban a Klíma Globál csapata nem csak a telepítést, hanem a szervizelést és karbantartást is vállalja, így biztosak lehetnek abban, hogy egy megbízható csapat foglalkozik a berendezéseikkel, és hogy professzionális segítséget kapnak, mikor szükségük van rá.