Ha nem jó a filmzene, a film se lehet az!

Van egy lökött barátom. Vagyis igazából több lökött barátom is van, de most szorítkozzunk erre az egyre. Ha arra a szóra gondolsz, hogy „zenebolond”, biztosan társítod hozzá az egyik ismerősödet. Nos, nyugodtan szorozd be az illetőt legalább tízzel, és akkor talán megkapod eredményként azt a srácot, akiről én beszélek. Keve olyan szinten a saját elvarázsolt, zene által motivált és éltetett világában él, hogy képes kimenni a moziból, ha nem tetszik neki a film főcímdala.

Miután ezt kétszer eljátszotta úgy, hogy egyébként én hívtam meg mozizni, úgy döntöttem, sokkal pénztárca barátabb megoldás az, ha online filmeket nézünk otthon. Nem fáj semmibe, ha 2 perc után kikapcsolja a filmet, mert nincs megelégedve a zenével, max az idegeim mennek rá, hogy semmit nem tudunk végignézni egy este alatt…

Egy másik barátom mozi-undorral küzd, egyszerűen nem szereti a tömeget, a szétszórt popcornt, és hogy valaki mindig beszél, így tőle kértem tanácsot, hogy hol érdemes a neten filmet nézni. Rögtön ajánlott egy online filmekkel foglalkozó honlapot, azt mondta, ő is azt használja leggyakrabban.

Tapasztalatom szerint a régebbi filmekkel jobban ki van békülve, így inkább 2000 előttieket keresgéltem. Két dolog volt nagy segítség a honlapon: egyrészt, hogy a filmek mellé odavolt írva, hogy hány pontra értékelték az IMdB-n, és erre az információra már azért lehet építeni, másrészt, hogy a filmek mellett elérhető volt az előzetes is, aminek a zenéjéből Keve már nagyjából el tudta dönteni, hogy vajon kikapcsoltatja-e velem 10 percen belül a műsort.

Ezen kívül tök klassz volt az, hogy az oldalon a legújabb filmek mellett a népszerűek is fel voltak tüntetve, valamint, ha lekattintottam az egyiket, alatta hasonló témájú filmeket ajánlott. Így, bár a Demonicot nem tudtuk megnézni, mert éppen nem volt hozzá link, az ajánlóban ráakadtunk a Boogeyman 3.-ra, amit (bár az IMdB-n csupán 4.9-re értékeltek), bevállaltunk, mert Keve imádta az első két részt is.

Miután megnéztük a thrillert, csekkoltuk, mit található a honlapon online filmeken kívül.

A főoldalon lejjebb görgetve, a legújabb és a népszerű filmek alatt népszerű sorozatokat soroltak fel, valamint volt egy lista a legfrissebb sorozatrészekről is, ami tök hasznos, ha az ember éppen epedve várja kedvenc sorozatának folytatását.

Annyira jól sikerült a program, hogy elhatároztuk: legközelebb szólunk a többieknek, és csapunk egy nagy mozis estét, rengeteg kólával és pattogatott kukoricával, csak mi, pasik. Kíváncsi vagyok, hogy egy újabb hagyomány van-e kialakulóban, a havonta megrendezésre kerülő csocsómérkőzések társaként…