Siófokon jártam, végre kikapcsolódtam egy kicsit

Szeretem a kisvárosokat, az eldugott helyeket. Szeretek kiülni az erkélyre egy remek verseskötettel, szeretem azt olvasgatni, miközben a természetet figyelem. A saját lakásom sajnos nem alkalmas erre. Ott nincsenek a közelben erdők, hegyek, a kilátás nem a legszebb, és a szomszédok is folyamatosan zajonganak.

Néha el kell menekülni a városból. Éppen ezt akartam kivitelezni, amikor siófoki szállást kerestem. Siófok egy hangulatos kis város, nem csak azoknak, akik bulizni és szórakozni érkeznek ide, hanem a természet adta lehetőségek miatt is. A Balaton pazar látványa semmihez sem fogható, és annak ellenére hogy nyáron tele van turistákkal, akkor is találni olyan helyet, ahol a magamfajta nyugodtságot is megtalálni. A jó levegőn a csendben sokkal könnyebb alkotni. A zeneiskolában ugyanis néha szeretem saját dalokkal feldobni az órákat, az évzáró előadásokat.

Mivel az idei évzáró dátuma egyre közeledik, úgy döntöttem, hogy elvonulok egy kicsit a világ elől. Csak egy hosszú hétvége erejéig utaztam el, de jobb helyet nem is találhattam volna.

A természet a Balaton környékén gyönyörű, a kilátás mindenkit megihletne. A közeli Badacsonyban kirándultam is egyet, majd másnap napoztam és strandoltam egyet a parton. Este pedig az apartmanom erkélyéről, egy pohár borral a kezemben csodáltam ahogy lemegy a nap a Balaton vize felett.

Ellátogattam egy közelben lévő levendula mezőre is, ahol szintén alkalmam volt egy kis időt eltölteni egy padon ücsörögve, élvezni a levendulák nyugtató illatát és engedi ahogy a nap simogatja az arcomat. Fantasztikus feltöltődést jelent ez számomra, amelyet a városi nyüzsgésben nem kapok meg.

Programokban nem volt hiány, a környék rengeteg kirándulóhelyet tartogat az érdeklődőknek, de a szimplán a vízparton is el tudtam foglalni magamat.

A szoba minden szempontból tökéletes volt, szerencsére mindegyikhez járt külön fürdőszoba is, ami kifejezetten tiszta volt, minden ugyanolyan igényes volt mint ahogy a siofokszallas.info-n láttam.

A komfortos szobának és a csodás környezetnek hála és újult erővel vághattam bele a munkába.