Egy vicces kihívásnak indult, életmódváltás lett belőle

Korábban nem nagyon figyeltem oda az egészséges életmódra. Őszintén szólva meglehetősen finnyás az ízlésem az étkezés terén és bevallom, kicsit lusta is vagyok. Azonban a lakótársammal való fogadást követően eléggé megváltozott a véleményem és a hozzáállásom is az egészséges életmód fogalmáról.

Az egész úgy kezdődött, hogy nem volt kedvem főzni. A lakótársam mondta, hogy szívesen ad az ő ebédjéből. Tudtam, hogy ő vegán ezért kicsit félve, kétkedve néztem, hogy mivel kínál. Mondta, hogy az alapanyagokat a jól bevált, kedvenc webshopjából rendelte, a www.biocity.hu oldaláról. Megkóstoltam és igazából nem is volt olyan rossz ahhoz képest, hogy nem volt benne hús. Ezt meg is jegyeztem és még hozzátettem, hogy ilyen kaják mellett elég könnyű vegánnak lenni és egészségesen étkezni.

A lakótársam felnevetett és azt mondta, hogy azért ez nem olyan egyszerű. Én erre rávágtam, hogy fogadjunk, hogy tudom követni a diétáját egy hónapig. Azt mondta, hogy rendben, összeállít nekem egy étrendet és azt kell követnem. Elküldte először is a www.biocity.hu linkjét, hogy mindenképp onnan rendeljek, és ha szeretném használhatom a kedvezményét is. Megegyeztünk a részletekben és elkezdtem átböngészni a Biocity oldalát.

Első lépések

Szerencsére széles volt a választék és a webshop is könnyen átlátható volt, így az első heti adagot gyorsan összeraktam a kosárba és megrendeltem. Izgatottan néztem a recepteket és kíváncsi voltam, hogy tudom-e teljesíteni a fogadást. Amikor megérkezett a csomagom, rögtön munkához is láttam. Az első pár alkalommal nem lett az igazi de nem csökkent a lelkesedésem. A napraforgó pástétomokat viszont nagyon ízletesnek találtam és el is döntöttem, hogy azokból fogok még rendelni.

A hajdina pástétom is nagyon finom volt és ezután kezdtem belátni, hogy tényleg vannak jó ételek ebben a diétában. El is újságoltam a nővéremnek, és ajánlottam neki is a www.biocity.hu-t. Mondta, hogy ő ismeri és már egy ideje onnan rendeli az öko- és reformháztartás hozzávalóit. Javasolta, hogy az étrend kiegészítőket is lessem meg, mert jó vitaminokat lehet találni. Illetve, ne hagyjam ki az akciós fület, mert ott is klassz dolgokat szoktak leakciózni.

Megfogadtam a tanácsát és bár még voltak vegán hozzávalóim, azért leadtam a következő rendelést is. Ezúttal csomagpontra kértem, hogy munka után tudjam átvenni. Néhány nappal később megkaptam az értesítést, és ezúttal is rendben és hiánytalanul átvettem a csomagot.

Meglesz az egy hónap?

Ahogy telt az idő, egyre jobban belejöttem a vegán ételek elkészítésében. És persze rendszeres vásárló lettem a www.biocity.hu webáruházban. Igaz, hogy nagyon változatosan tudtam főzni a Biocitynek köszönhetően, de azért időnként elkezdett hiányozni a hagyományos étrend. El is döntöttem, hogy a fogadás után a hibrid életmódra fogok áttérni, vagyis megtartok néhány vegán fogást, de nem mondok le a húsról. Illetve előre kinéztem néhány reform alapanyagot is, amit ki akartam próbálni a Biocity webshopjáról.

Bár nem volt egyszerű, de végül meglett az egy hónap és megnyertem a fogadást. Mondtam a lakótársamnak is, hogy nagyon nehéz volt és csak az segített, hogy minőségi és finom hozzávalókból tudtam főzni. És ha nem is mindent, de pár dolgot és persze a www.biocity.hu-t biztos fogom még használni. Mondta, hogy örül annak, hogy végig csináltam annak meg még jobban, hogy azért részben tetszett is a dolog. A Biocity ajánlását külön megköszöntem neki, mert anélkül jóval nehezebb dolgom lett volna.

Hogyan tovább?

Bár nem tértem át a vegán életmódra, azért sok mindent átgondoltam ebben az időszakban. Például, ahogy a Biocity oldalát böngésztem, kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam az öko háztartási tisztítószereket. Emellett, nem egy vitamint is kinéztem, hogy még a téli megfázások előtt erősítsek az immunrendszeremen. Végül a kozmetikumok között is találtam több terméket is, ami szimpatikusnak tűnt, sőt az is eszembe jutott, hogy ezeket akár ajándékba is lehetne adni. Szóval igazából a Biocity termékkínálata, elég sok mindenre rávilágított.

Nagyon megszerettem a www.biocity.hu weboldalát, mert könnyen átlátható és kérdés esetén szívesen válaszolnak és segítenek. És főleg azért, mert a bio- és reformélelmiszerek tényleg nagy választékban megtalálhatóak. Alig tudtam sokszor megállni, hogy ne essek túlzásba a rendelésnél, annyi finomság közül válogathattam. És mindig volt valami újdonság, amit kipróbálhattam. Házhozszállítást is vállaltak, így az otthon kényelméből mindent meg tudtam rendelni, amire csak szükségem volt a változatos és reform étkezéshez.

Így visszanézve szerencsés fordulat volt, hogy kitaláltuk ezt a fogadást, mert még ha nem is vettem át a teljes vegán életmódot, több dolog is megtetszett belőle. Természetesen, a www.biocity.hu ezekből az egyik, a másik meg persze maga az egészséges életmód gondolata.