Három hobbim van, de ebből csak egy igényel teljes figyelmet

Olvasni ugyanis csak maximálisan koncentrálva tudok, a hangoskönyv nem az én műfajom.

A másik kettő viszont a zene és a kertészkedés, amiknek jobbára egy időben hódolok. Előbbi régi mániám, szeretem legendás zenekarok teljes diszkográfiáját egyben végighallgatni. Ha épp Beatles-időszakom van, akkor csak őket hallgatom, de tőlük aztán mindent. Utóbbi, a kertészkedés és a ház körüli munkák viszont nemrég jöttek az életembe, mióta hétvégi házat vásároltunk, és ezzel egyidőben pont belefutottam a gazdabolt.hu-ba.

Sosem hittem volna, hogy egyszer kelleni fog nekem is, mondjuk fóliarögzítő sín, és ilyesmikkel fogok foglalkozni, de kezdeném korábbról a sztorimesélést. Az egyik kollégám, aki a cégünk alkalmazásában, de többnyire külső helyszíneken dolgozik, megkért olykor, hogy vegyem át a rendeléseit, én, aki egész nap egy helyen, az irodában ülök. Ezt mindig szívesen meg is tettem, de egyszer arra is megkért, rendeljek meg az ő ideje hiányában magam neki valamit, és ő majd kifizeti. Ez a dolog volt a fóliarögzítő sín, amiről azt sem tudtam akkor, miféle fóliáról van szó. De, a gazdabolt.hu-n, ahonnan rekord gyorsasággal meg is hozták a terméket utánaolvastam ennek is, mert felkeltette a figyelmemet.

És más egyebeknek úgyszintén, részletesen utánanéztem, mert pont ekkor gazdagodtunk családilag egy jó áron hozzánk került hétvégi házzal. Pontosabban telekkel, egy kis házikóval, üdülő-övezetben, de már ekkor sejtettem, hogy magam is kertészkedni fogok! Azóta pedig mindig azt csinálom délutánonként, meg persze hétvégén, míg a fülemben mindig szól a zene!

Az egész azért alakult így, mert annyira tetszettek a gazdabolt.hu videói, leírásai, cikkei az adott témákban mindenféléről, és a széles választék a termékekből. Hálás lehetek a kollégának, hogy anno megkért. Már akkor végigböngésztem a termékkategóriákat és láttam, akár borászkodhatnék is (mert volt szőlő is, amit a korábbi tulaj ott hagyott), akár kertészkednék, akár megcsinálnám a telek nagy részét díszkertnek, vagy bármi hasonlóba fognék, külön kategóriák szolgálnak ki ezen webshopban.

És nem csak ilyen logika mentén van rendezve a kínálat. Már ott tartok, vannak bevált terméktípusaim a kedvencek között, és kedvelt gyártóim is, oly sokat rendeltem. Így már nem a baloldalon zölden virító termékkategóriákból válogatok általában, hanem a felső menüsorból a “gyártókra” kattintok, és így “indulok” nézelődni. Ugyanezen menüsorban választhatja bárki a “kultúrák” menüpontot is. Ott pedig aszerint vannak sorolva a dolgok, mint “Bio, díszkert, dísznövény, gyümölcs, pázsit, szobanövény, zöldség, szőlő”. Ezekben merülhetünk el. Ha nem volt világos, a termékkategóriák ezzel szemben konkrét a terméktípusra bontanak mindent. Például a “Gép” fül alatt találunk a szőlészethez bármit pont úgy, mint mondjuk a fűnyíráshoz. Lényeg, hogy valamilyen gépezetről legyen szó.

Szóval az egész szerintem nagyon logikus, de mint mondtam a lényeg mégiscsak a választék szerteágazósága és mennyiségi kiterjedése. Van minden, vadriasztó gépektől a fóliarögzítő sínig, és a locsolókannáig.

Írtam, hogy én is már ott tartok, hogy fóliát szeretnék télire. Vagy valamilyen teleltető sátrat. Mert az embert nagyon gyorsan elkapja ez a mánia. Fentebb említettem a “szobanövény” fület a “kultúrákon” belül – szóval nem csak kültéri munkákhoz ajánlott ez a webshop. Jó például a feleségemnek is náluk válogatni, aki pedig a cserépvirágokért rajong. Mindketten új hobbira leltünk mostanság, de azért én vagyok a mániásabb….

Gyakran kérdezek a rutinosabb, emlegetett kollégától még mindig, aki többnyire segít is, de ha nem tudja valamire a választ, mindig azt mondja: tedd fel a kérdést a Gazdabolt-on. És igaza van! Valóban az egyik legjobb megoldás. Mindenre kapok választ, mióta beregisztráltam.

A regisztrációt ajánlom elsősorban mindenkinek, és aztán ráértek válogatni a kínálatból, ha szeretnétek bármit venni az emlegetett termékpalettáról. De a regisztrációval egyből jogosulttá váltok ingyenes szaktanácsadásra, hírlevelek kérésére, amikben sokszor eleve szembejön rengeteg kérdésre rengeteg válasz, és alapos felvilágosító leírások. Bekerültök tovább a pontgyűjtő rendszerbe, és persze rendelni (a rendelést nyomonkövetni) is egyszerűbb lesz! Nézzetek rá, mert nagyon jó kis szigete ez az internetnek: gazdabolt.hu.