Esténként Altató, nappal babakocsi túra

Hatalmas József Attila rajongó vagyok. Olvasom, szavalom, hallgatom. Szeretem a megzenésített verseket is, olyan szinten, hogy képes vagyok akár egy egész délután elmerülni ezekben. Talán az egyik legismertebb verse az Altató, ami most nálam sokszor előkerül. Na nem egészen csak magam miatt, most már van kire fognom, ha szívesen elmerülnék ezekbe a versszakokba. Nem mai darab, hiszen 1935-ben íródott ez a gyerekirodalmi alkotás. De ti tudjátok, hogy ki volt ez a mindenki által emlegetett Balázs?

Ottó Gizella kisfia, Gellér Balázs ihlette a verset, aki Ottó Ferenc zeneszerző húga volt.  A gyerekvállalás náluk nem volt könnyű menet, így nagy öröm volt számukra a baba érkezése. Egy látogatáskor a néhány hónapos Gellér Balázs ihlette meg József Attilát az Altató című gyermekvers megalkotására.

Szeretem, ahogy a világ megismerését és elcsendesedét játékba rejti. A vers legnagyobb varázsa minden bizonnyal a rengeteg megszemélyesítésben rejlik, és minden ilyen megszemélyesített tárgy, élőlény, hang, cselekvés végül ugyanazt csinálja: alszik, amit nagyon változatosan, különféle szinonimákkal említ újra és újra. Az egész vesz a nyugodt, csendes, biztonságos légkört hivatott megteremteni.

Az élet úgy alakult, hogy én is egy Balázsnak olvashatom fel a verset, amit meg is teszek estéről estére, bízva abban, hogy ő is magába szívja azt a varázslatos világot, amit megteremt a vers. Egyelőre még az értés szintjén nem állunk, hiszen Balázs alig múlt 6 hónapos. Gyorsan repül az idő. Amikor megszületett beszéltünk arról, hogy szükségünk lesz majd egy második babakocsira, amit majd fél éves kora után használhatunk. Olyan távolinak tűnt még akkor. Most pedig mintha egyik pillanatról a másikra időutazók lennénk, el is érkezett a pillanat, amikor váltanunk kell.

Ebben a korban már sport babakocsit érdemes választani, ezt jól tudtuk, így célirányosan a https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik címet vettük elő, amit még hónapokkal korábban tettünk a böngésző kedvencek mappájába. Már akkor alaposan átnéztem az oldalt, több nagyon profi és minőségi sport babakocsi volt felsorakoztatva, így nem volt számomra kérdés, hogy ez lesz az a webáruház, ahonnan meg fogom rendelni. Egyébként a sport babakocsi azért is jó választás, mert akár négy éves koráig tudjuk majd használni, így nem kell majd újabb darabot beszerezni, csak egy szuper minőségi guruló eszközre van szükség.

Mivel már eltelt néhány hónap, ismét átnéztem a kínálatot, több darab is nagyon tetszett. Örültem, hogy lehet a rendezési módokat is állítani, mindig kíváncsi vagyok arra, hogy mások, melyik terméket gondoljak jónak, így elsőként mindig az értékelések alapján szoktam rendezni a listákat. Itt a középár kategóriás termékeket dobta az elejére, én is pont ilyesmi árban gondolkodtam, de ettől függetlenül minden terméket átnéztem, még is csak úgy lehet a legjobb döntést meghozni, ha alaposan felmérjük a kínálatot.

A kiválasztottam már az ultrakönnyű vázszerkezettel paraméterrel megfogott. Nem szeretek cipekedni, a bevásárló szatyrokat is inkább másra bízom. Mindegyik babakocsinál részletes leírások, pontos paraméterek szerepelnek, ami nagyon sokat segített nekem abban, hogy össze tudjam hasonlítani a szimpatikus darabokat. Végül egy Espiro termékre esett a választásom, ami akár lapra is összecsukható, így könnyen lehet vele boldogulni egy kirándulás vagy akár utazás alkalmával. A kerekek el vannak látva rezgéscsillapítóval, van hozzá hatalmas tárolókosár és még lábtartója is van. Természetesen az 5 pontos biztonsági öv sem maradhat el, amihez valóban puha vállpántok tartoznak. Legfőbb a biztonság, főként ha a babánkról van szó.

Nagyon megfogott, hogy videókat is vannak az oldalon, így már ott meg tudtam nézni, hogyan kell nyitni és összecsukni a babakocsit, melyik eleme hogyan működik, milyen lehetőségek rejlenek benne. Természetesen minden akkor derül, amikor már használatban van nálunk, de szerencsére semmi okunk a panaszra. Pontosan olyan termék érkezett a https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalról, amilyet láttam a videóban, képeken, tényleg ultrakönnyű az egész sport babakocsi, és a tárolásra se lehet panaszom. A rendelés is zökkenőmentes volt, amiért külön jár a pont, nem szeretem a lassú oldalakat, amikor lefagy rendelés közben, és abban is bizonytalan vagyok, hogy sikerült-e a leadni a megrendelést, de itt minden az elvártak szerint teljesült.

Mivel gyakran utazom tömegközlekedési eszközökön, így egy ilyen könnyen és gyorsan összerakható szerkezet, ami nem foglal sok helyet, nagyon jól jött. Arról nem beszélve, hogy panelben élek jelenleg a kis családommal, igaz csak a második emeleten vagyunk, de egy nagyobb robusztus babakocsit még a liftben sem szerencsés vinni, nemhogy lépcsőn végig cipelni. Ha párommal megyünk valahova autóval, akkor is könnyen be tudom tenni a kocsiba egyedül is. Az összecsukhatósága pedig a lakás miatt is nagy előny, nem mindegy, hogy 50 négyzetméteren kerülgetni kell egy babakocsit, vagy egy ilyen sport babakocsit akár az ajtó mögé is el lehet rejteni, de nálunk például az ágy alatt is elfér.

És ha már szóba került az ágy, zárom is a soraimat, hiszen nálam is lehunyta már az ég a szemét, és a ház sem pislákol tovább, itt az ideje nyugovóra térni és elmerülni álomország fantasztikusan csodálatos világában.