Elza jelmez a jótékonyásig gálára

A zeneiskolával idén tavasszal úgy döntöttünk, szeretnénk egy jó ügyet támogatni. Él a városban egy kislány, akit Elzának hívnak, és természetesen emiatt a Jégvarázs a kedvenc meséje. Sajnos néhány hónapja egy súlyos betegséget állapítottak meg nála, és most nagyon küzd azért, hogy újra egészséges legyen. Mivel a kezelés költségei megterhelik a családot, azt gondoltuk ki, hogy rendezünk egy jótékonysági gálát, és az egész bevétellel a családot támogatjuk.

Mindenki részt vesz a műsorban!

A műsort a kis Elza kedvenc meséjére, a jégvarázsra építettük fel. Azt találtuk ki, hogy téli és tavaszi témájú zenéket és népszerű mesék betétdalait használjuk majd fel – ezek segítségével pedig a télből a tavasz, a meleg felé haladunk majd. A végén pedig közösen elénekeljük a Jégvarázs betétdalát.

Már csak egy probléma maradt. Nagyon szerettük volna, ha a szólista lány Elza jelmezt visel az éneklés közben, sőt, nagyon örültünk volna, ha a kislányt, Elzát is meglephetjük a kedvenc hőse ruhájával.

Csakhogy tavasszal nem olyan egyszerű Jégvarázs jelmezt kapni…

Kölcsönzői jelmez szóba sem jöhet

A többi gyereknek, az Olafoknak, Dzsiniknek, Maugliknak, Hupikék törpikéknek könnyedén tudtunk jelmezt találni: a városban működő kölcsönző készséggel rendelkezésre állt. A kislány és az Elza jelmez esetében ez azonban szóba sem jöhetett: mindenképpen új és tiszta darabra volt szükségünk a sok betegség és a fertőzésveszély miatt, ráadásul szerettük volna a végén Elzának ajándékozni a ruhát.

Mivel a környékbeli játékboltok a farsangi idő közeledtével régen kifogytak a készletből, kénytelenek voltunk az internetre hagyatkozni. Találtunk is egy szuper webáruházat, a két hibátlan, vadiúj Elza jelmez pedig három nap alatt megérkezett.

Nagy szerencsénk volt, mert a jelmezes próbára már csak kevés idő maradt. Így viszont még egy-két alkalommal gyakorolhattunk is a nagy nap előtt.

A webáruházat egyébként mindenkinek ajánlom, nagyon kedvesek és készségesek. 20 ezer forint felett ingyenesen szállítják ki a játékokat, és ami nekünk a legfontosabb, Barionnal is lehet náluk fizetni – egyesületként csak így, vagy átutalással tudjuk kiegyenlíteni a számlát, de így sokkal egyszerűbb.

A jelmezek nagyon jó minőségűek voltak, gyári csomagolásban érkeztek, tehát látszott, hogy nem fogdosta, próbálgatta őket végig senki. Ez nagyon sokat jelentett nekünk.

A leghangosabb siker

A zeneiskola növendékeit egyetlen percig sem kellett biztatni, mindenki részt szeretett volna venni a műsorban. Az elromlott fűtés esete még jobban összekovácsolta a társaságot.

Az egészen kicsit az énekkarban szerepeltek, a kezdő tanulók, akik még nem játszottak annyira jól a hangszereiken, hogy többet is vállaljanak, egyszerű tánccal léptek fel, a nagyok pedig egészen komoly show-t állítottak össze, ráadásul szinte teljesen önállóan.

Amióta az iskola létezik, még nem volt ilyen nagyszabású akciónk, úgyhogy a város apraja-nagyja kíváncsi volt ránk. Szinte mindenkinek volt egy-egy ismerőse, tanítványa a csapatban, de bizton mondhatom, hogy nem csak ezért arattunk hatalmas sikert: a gyerekek szívüket-lelküket beletették a programba, a kis Elza pedig elragadtatva tapsolt.

Az ajándékot a szülők könnyes szemmel köszönték meg – sokat jelentett nekik, hogy gondoltunk rájuk és legalább az anyagiak miatt nem kell aggódniuk.

Nagyon büszke vagyok a zeneiskolás diákokra és az oktatóra is, akik segítettek, hogy össze tudjuk hozni a műsort. Azt hiszem, sikerült megmutatnunk, hogy a szeretet és az összefogás nagy csodákra képes.