Videó klip és esküvői videó

Itt volt az ideje, hogy a zenekarral új klip forgatásába kezdjünk. Kijött az új lemez és szerettünk volna legalább az egyik szám mellé Egy videót készíteni. Nagyjából megvolt a koncepciónk, meg az is, hogy miről szólna, már csak egy jó videóst és helyszínt kellett találni.

Na, ez nem volt egy könnyű feladat. Még a videós hagyján, de egy jó helyszínt, majdnem 6 lehetőséget néztünk meg, mire megtaláltuk azt, ami technikailag és anyagilag is kivitelezhető. De elégedettek voltunk vele, alig vártuk, hogy elkezdjünk forgatni. Tudni kell rólunk, hogy egy Rock and Roll formáció vagyunk, akik a régi idők nagy slágereit visszük színpadra, a saját fűszereinkkel megspékelve, ezzel is nosztalgikus élményeket és vér pezsgést varázsolva az embereknek. De saját számokat is írunk, ezért is készítettünk lemezt, hogy terjeszteni tudjuk a dalainkat. A nagyobb koncerteken felül, pedig előszeretettel játszunk céges rendezvényeken, esküvőkön és bármilyen olyan eseményen, ahol ezt a zenét szeretik.

Tehát nagyon vártuk a forgatási napot, most csináltunk először hivatalos videót. Nagyon izgalmas dolog az ilyen. A helyszínen felállítjuk a hangszereinket, a hátteret olyan formába öntjük, és díszítjük, ahogy mi szeretnénk, valamint kiviszünk két-három nagy monitor hangfalat, amiből szól a lemezünkről a szám és mi rászínészkedünk. Ez rosszul hangzik, de le kell lepleznem a videó készítés és klipforgatás módját, nem az ott felvett élő hang van a videón, hanem a stúdió hang. A zenész feladata ekkor a pontos rájátszás a dalra és a megfelelő színészi munka, amit szeretne viszont látni a videón.

Eleinte kissé szemérmesen indult a dolog, majd egyre jobban belejöttünk. Egy teljes napot ott töltöttünk, rendkívül élveztük. Rengeteg nevetéssel és tapasztalattal gazdagodtunk és bevallom őszintén, kicsit film sztárnak éreztem magam a forgatás közben.

Az utómunkálatokat teljes mértékben rábíztuk a videósunkra és rendkívül izgatottan vártuk a végeredményt. Szuper lett. Egy hét alatt elkészül és fantasztikus anyagot hozott létre, azonnal el is kezdtük terjeszteni és küldözgetni mindenhova, ezzel is hirdetve a szolgáltatásainkat és magunkat.

Ami azt illeti elég hamar sikeres is lett, mivel pár nap után kaptunk egy felkérést egy esküvőre, ahol egész este kellett adni a talpalávalót. Egy legalább 2 órás szettel kellett készülni. Ez nem kis feladat, de ezt vállaltuk, ebben is vagyunk jók.

A nagy napon kiérkeztünk a helyszínre ahol, ha hiszitek, ha nem végtelenül „déjá-vu” érzéseink lettek. Egy esküvői videós fogadott minket aki már az összepakolásunkat elkezdte lencsevégre kapni. Az esküvői videókkal nem vagyunk még túl szoros viszonyban, általában fotósokkal találkozunk ilyen rendezvényeken. Nagyon különös volt. Mert ellentétben a videó klip forgatással, itt beszélgettünk, matattunk és gyakorlatilag csak behangolás szinten érintettük a hangszereinket. Persze később már az élesben szóló zenét is videózta, de ott pedig azért volt izgalmas, mert ez esetben élő hangot vettek fel és tudtuk, hogy ha ezt bárki visszanézni, nem a makulátlan stúdióhangot hallja alatta, hanem a helyszínit. Viszont azt kell, hogy mondjam ez pozitív stresszt okozott, mivel az arcunkba nyomott kamera miatt, sokkal jobban koncentráltunk a pontosságra és a tökéletességre. Félreértés ne essék, sosem vesszük félvállról a dolgokat, de egy esküvőn 2 óra muzsikálás közepedt el-elfogy egy kis ital, elfáradunk és veszítünk a pontosságon akarva akaratlanul. De ez most egészen másképp volt. És ami azt illeti, rendkívül jól éreztük magunkat. Hála egy esküvői videósnak, aki az egész estét dokumentálta, szuperül sikerült játszanunk sőt, utána megkerestük személyesen a párt és a videóst is és megkértük, hogy küldjék el azokat a részit az esküvői videóknak, ahol egy két szám erejéig a zenekar van a kép középpontjába, had promótáljuk magunkat azzal is. Egy élő felvételes videó is (persze csak a jó minőségű) legalább annyit ér, mint egy jól elkészített videó klip, hiszen bemutatja, hogy a zenekar élőben is olyan jó, mint a lemezen.
Meg is kaptuk az esküvői videókat és azóta is szerves részét képezi az anyagunknak. Természetesen a videós és a pár beleegyezésével.