Diákmunkát még sosem volt ilyen egyszerű találni

A nyár nagy részében végre hódolni tudtam a két igazán nagy szenvedélyemnek: a zenének és az irodalomnak. Bizony, a barátaimmal már rég kinéztük, hogy milyen fesztiválokra lenne érdemes idén ellátogatnunk, és mi az, amit meg is tudunk engedni magunknak. Imádom, akkor összegyűlik a nagy társaság, és végre ki tudunk kapcsolódni együtt, és felejthetetlen élményeket szerezni. Nekem a fesztivál olyan, mint egy mini nyaralás, és a szombat esték meghosszabbítása egyszerre! De bármilyen furcsa is, nem mindig csak ezen jár az eszem, ott van az introvertált oldalam is, vagy legalábbis az, amelyik szeret kicsit egyedül lenni, nyugalomban. Ilyenkor általában hazamegyek a szüleimhez vidékre, és amellett, hogy sok időt töltök a családommal is, szeretek kijárni a természetbe, vagy csak kiülni a kertünkbe és végre elolvasni azokat a könyveket, amikre a tanév közben már nem maradt időm és kapacitásom. Van, hogy ilyenkor pár nap alatt többnek is a végére érek – jó érzés a szabadság! Meg hát tudom, hogy nem sokáig lesz már szabad a nyaram, szóval igyekszem kihasználni ezeket az időket. Egyébként valamennyire még a régi gitáromon is tudok játszani, így az is elő szokott fordulni az otthoni látogatásaim során, hogy a kezembe kerül, és próbálom kicsiholni belőle az egykor rutinnak számító, de ma már rég nem játszott dallamokat. Hát nem mindig sikerül, de legalább próbálkozom! Fura érzés egyébként ez az egész. Kicsit még otthon is élek, és már nem is. A szobám nincs kipakolva, nagyon sok könyvem itt van, mert a városi albérletemben egyszerűen nem férnének el. Főleg, hogy idáig koleszos voltam, nem is gondoltam rá, hogy több cuccot kéne magammal vinnem az egyetemre. De egyszer el fog jönni az az idő is, amikor döntenem kell majd a gitárom és a sok, itt maradt könyvem sorsáról. Remélem, hogy addigra sikerül majd olyan otthont kialakítanom a városban – akár egyedül, akár sem -, ahol lesz ezeknek a szeretett dolgaimnak is helye.

Nem csak a közelgő végzésem miatt mondtam, hogy hamarosan vége lehet ezeknek a gondtalan nyári szüneteknek: itt az ideje, hogy diákmunka után nézzek. Eddig viszonylag jó dolgom volt, mert a tanulásra volt csak gondom, de már én is éreztem, hogy ideje lenne megpályázni valami jó pozíciót, ami fizetésben sem utolsó, és a sulihoz, tanév közben is jól tudom majd igazítani. Már egy pár hete nézelődtem ez ügyben online és az albim és az egyetem környékén található diákszövetkezetek között, de valami mindig nem stimmelt a feltételek vagy az elvárások között. Aztán amikor körbekérdeztem ismerősök között – miért nem ezzel kezdtem?! -, ők a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka felhozatalát javasolták. Mint megtudtam tőlük, közülük többen itt, a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka repertoárjában találták meg azt a hosszabb távon is fenntartható megoldást, ami akár még a konkrét szakmai életükben is segítette őket. Megtudtam ugyanis, hogy a TopiWorknél nem csak fizikai és alkalmi munkát tudsz például végezni, hanem számtalan gyakornoki pozíció vár a pályázatodra. A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka fronton tehát igen változatos lehetőségeket kínál, ráadásul gyakornokként a legmenőbb cégeknél tudsz elhelyezkedni – a TopiWorknek hosszú távú együttműködése van ezekkel a vállalatokkal, így már mindkét fél biztos abban, hogy a legjobbat tudja nyújtani a másiknak – a munkaerőre való igény és a diákok képviselete itt találkozik tehát!

Mivel még nincs munkatapasztalatom, ezért nyilván kérdezgettem mindenkit, aki tudtam, mégis hogy megy ez, emellett pedig elkezdtem tanulmányozni a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka kínálatát és a többi hasznos menüpontot. És milyen jól tettem, bizony! Kifejezetten informatívnak bizonyult a weboldal, ami nagyon nagy segítség volt számomra – az biztos, hogy megadta a kezdőlöketet, és olyan infókat foglalt össze, amik nélkül nem mertem volna belevágni a dologba. Persze biztosan tájékoztattak volna mindezekről személyes találkozás során is a TopiWorknél, de nekem mindenképp kényelmes volt így, ilyen formában megtennem úgymond az első lépéseket. Ha te is parázol kicsit, vagy csak szeretnél némi tudást magadra szedni a témában, mielőtt belekezdesz a dolgokba, akkor ajánlom, hogy te is tegyél hasonlóan, mint én. Így már képbe kerültem a fizetéssel, jelenléti ívvel, kötelezettségekkel kapcsolatban, és csak még elszántabbá tett a megfelelő munka megtalálását illetően.

Hadd mutassam be kicsit a weboldalt: a lényeget, a munkákat már a kezdőoldalon láthatod. Kategóriákra bontva is megtalálod őket, és emellett szűrési feltételeket is be tudsz állítani. Akár részmunkaidős, otthonról végezhető és műszaki vagy PR melókat is találhatsz az oldalon. Az egyes pozíciók adatlapján pedig az adott álláshoz tartozó részleteket tudod megismerni, és itt tudsz néhány kattintással pályázni is. Ehhez mindössze annyi kell, hogy az adott készülékeden a naprakész önéletrajzod készenlétben legyen – utána feltöltöd, elküldöd a jelentkezést, és már kész is! A TopiWork oldalán ráadásul nem csak az egyes lépéseket ismerheted meg a Gy. I. K. segítségével, hanem igen hasznos blogbejegyzések formájában akár az állásinterjúra való felkészülésről is sok okosságot olvashatsz. Szerintem teljesen rendben van, ha az embernek ezekre szüksége van, amikor kezdő, de egyébként utána is hasznos és motiváló tud lenni egy-egy ilyen szöveg. Nekem legalábbis tényleg sokat segített, meg persze a barátaim pozitív tapasztalatait is nagyon jó érzés volt hallani. Másrészt a sikerélményeikről is beszámolnak, azaz hogy az adott pozícióban már mennyi mindent értek el, milyen jó közösségben vannak, miben érzik, hogy tudtak fejlődni, szóval tök szuper, inspiráló csapat vesz körbe. De ne félj belevágni akár egyedül is a dolgokba! Csak biztatni tudlak. A TopiWork egy nagyon diákközpontú, profi, kedves és naprakész csapat, így ha a legfrissebb állásokat online is böngészed, mert így kényelmes, ne félj velük kapcsolatba lépni, ha arra van szükség! Biztos vagyok benne, hogy mindenben szívesen segítenek majd. Én örökké hálás leszek a barátaimnak, hogy megismertették velem a TopiWork-öt, és ezáltal lehetőséget kaptam arra, hogy megtaláljam álmaim diákmunkáját. Nem mondom, hogy már sikerült, de még egyelőre a folyamat elején vagyok – amellett, hogy élvezem a szabad nyarat, már elkezdtem nézelődni és összerakni a CV-met, persze utóbbi pályakezdőként nem olyan könnyű (de nem is lehetetlen küldetés, hogy jól sikerüljön).

Ha tehát változatos diákmunkák között válogatnál, menő cégeknek dolgoznál élhető fizetésért, akkor szívből ajánlom a TopiWork Iskolaszövetkezetet! Emellett pedig bízom benne, hogy hasznosnak bizonyul majd számotokra a bejegyzés, és talán azzal, hogy elmeséltem a barátaim és a saját magam tapasztalatát, többeknek tudok majd egy lökettel szolgálni az ügyben, hogy diákéveik alatt is munkát vállaljanak! Szerintem elég jó lehetőség vannak a TopiWorknél, kár lenne kihagyni!