Egy irodalmi est is lehet izgalmas és humoros, ha van egy fotógépünk

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk az irodalmi körökben. Egyre kevésbé érzik azt a fiatalok, hogy hozzájuk szólunk. Pedig az irodalom nem mindig olyan komoly, mint amilyennek a tanárok be akarják állítani. A legnagyobb költők és írók mindig valami kis mókát is belecsempésztek az írásaikba. Ha felismerjük azt, hogy ez is szerves része a művészetnek, akkor újra kell gondolnunk azt, hogy miként kéne kinéznie akár egy irodalmi estnek is.

Ha megkérdeznék egy járókelőt, akkor biztos azt fogja mondani, hogy egy irodalmi esten, öltönyös palik ülnek, akik mély, filozófiai témákról meg könyvekről beszélgetnek. Szerettem volna ezen változtatni és erre tökéletes lehetőség volt a most hétvégén megrendezett esemény, amit én szerveztem. Már csak egy különleges eszközt kellett találnom hozzá.

Ekkor jött szembe egy úgynevezett Fotóbox, amiről korábban soha nem is hallottam. A Selfiegép oldalán találtam, aminek már a kinézete is pont olyan volt, mint amit én kerestem éppen. Fiatalos, csalogató, újszerű. Erre a három tulajdonságra van szükségünk, ha azt szeretnénk, hogy rendezvényünk bevonzza a fiatalságot is. Ha kiírjuk például az esemény leírásában, hogy „a különböző művészek mellett egy Fotóbox is kipróbálható lesz”,  akkor biztos vagyok benne, hogy olyanok is megfontolnák az eljövetelt, akinek egyébként eszébe sem jutna.

Ezt a Fotóboxot ne úgy képzeljük el, mint egy egyszerű fotógépet. Rengeteg olyan funkciója van, ami megkülönbözteti az unalmas, állomásokon található képkészítő alkalmatosságoktól. Ilyen például, hogy korlátlanul készíthetünk vele fotókat. Ha ez pedig nem lenne elég, akkor még rögtön ki is nyomtatja nekünk a kis képünket. Nem tudom mit tettem volna, ha lehetőségem lett volna egy ilyen gépet használni gyerekként. Biztosan egy életre megmaradt volna az emlék. Ha pedig ezt a Fotóboxot a mi eseményünkön tudták kipróbálni a fiatalok először, akkor örökre ott lesz a fejükben a kapcsolat köztünk és a pozitív emlék között.

A Fotóbox emellett rendkívül minőségi. Meg is kell fizetni ezt a minőséget, de szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy nagy különbség van még a márkás és az utánzat csokoládék között is. Akkor gondoljuk végig, hogy mennyire másabb lehet az élmény egy ilyen komplex gépnél, ha gyengébb minőségű. Egyikőnk sem akarja, hogy úgy távozzanak a vendégek, hogy nem kapták meg a képeiket, vagy esetleg alacsonyabb felbontásban nyomtatta ki őket, mint ahogy elképzelték. Tönkre mehet a megítélésünk.

Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy mégis hogyan bérelhetik ki ezt a gépet? Miként szállítják el hozzájuk? Hogyan kell üzembe helyezni? A Selfiegépnek azonban az összes kérdésre van válasza. Az oldalon lehet kibérelni, ahol megtalálható minden elérhetőségük. Budapesten belül ingyenesen kiszállítják a gépet, de a vidékieknek sem kell aggódniuk. Nem olyan drága a kilométerdíj. Az üzembe helyezés pedig nem a mi problémánk. A géppel egy szakember is érkezik, aki megcsinálja ezt helyettünk. Miután elkészült ezzel, az esemény egész ideje alatt velünk marad és segít az esetlegesen felmerülő problémákkal.

Ezek a tényezők engem arra sarkalltak, hogy ne gondolkozzak túl sokat azon, hogy kibéreljem-e ezt a gépezetet. A Fotóbox pedig óriási siker volt, mindenki imádta nyomogatni. Rengeteg kép készült és mindenki egy kedves, boldog emlékkel tért haza. Nem vagyok annyira fotogén, de még engem is rábírt a Fotóbox színes kinézete arra, hogy pár fotót lőjek magamról is.