Uncategorized

A nyár a zene és az öröm, a boldogság időszaka

Itt a nyár és a fesztiválszezon! Végre! Már annyira vártam. Egész télen vacogtam abban a hidegben és nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy nyáron milyen jó lesz majd. Sütkérezni a vízparton, délután beülni egy kávéra és trécselni a csajokkal. Szabadtéri koncertekre járni és szórakozni. Ez az én időszakom!

Szépen tavasszal össze is raktam a fejemben a nyári menetrendet, hogy mikor milyen koncertre és fesztiválra megyünk majd. Hol nyaraljunk, merre kiránduljunk, ilyesmi. Teljesen felpörögtem tőle. Aztán el is érkezett végre az én időm, és már alig várom, hogy csomagolhassak. Persze a kötelezettségeimről sem feledkeztem meg, még mielőtt valaki azt hinné, hogy felelőtlen vagyok. Előre lefixáltam mindent a munkahelyemen, megbeszéltük a szabadságolásokat, hogy ki mikor megy nyaralni és mikor dolgozik.

Szerencsére nekem nagyon jó munkahelyem van. Kis, családias hangulat van az irodában, imádjuk egymást. Rengeteget járunk el közösen szórakozni, így aztán sosincs gond abból, amikor reggel fel kell kelnem, hiszen imádok dolgozni ebben a hangulatban.

Éppen ezért, amilyen ilyen jó a hangulat nálunk, humorból sincs hiány az irodában. Mindig történik valami, amin akár órákig tudunk nevetni, vagy éppen egymással viccelődünk, és épp ez az, ami sok munkahelyről hiányzik. Az emberek csak bemennem reggel unott fejjel, aztán még unottabb fejjel mennek haza. És ezt játsszák el minden egyes nap. Nem tudom, hogy lehet így dolgozni. Persze tudom, hogy az élet nem fenékig tejfel, de borzalmas lehet úgy dolgozni, hogy azt csinálod, amit nem szeretsz. És ez az életre is igaz.

Amikor ilyen jó idő van, és éppen akad egy kis szabadidőm, akkor kiülök egy parkba olvasni, vagy éppen, ha ráérnek a többiek, akkor közösen elmegyünk valahova. Nem kell mindig éjszakán át tartó bulikba járkálni, néha nagyon jól esik az embernek, amikor a barátaival beül valahova kicsit beszélgetni és lazulni.

Látszik, hogy nyáron az emberek sokkal vidámabbak, lazábbak, ez rajtam is meglátszik. Nagyon nem szeretem a telet, nekem az egy komor időszak, amikor mindig olyan korán sötétedik, rettentően hideg van, semmit nem lehet csinálni, különben megfagyok. Az nem az én időszakom. Bezzeg a nyár! Azt hiszem, hogy mára is kitalálok valami programot a barátaimmal!