A természetes kozmetikumokról és tisztálkodószerekről olvastam

Rengeteg rémhírt lehet olvasni arról, hogy milyen kémiai anyagok vannak a mindennapi tisztítószerekben, hogy az ételekben mennyi sok káros anyag van. Mostanában elkezdett érdekelni a téma, és én is egy kicsit jobban utána szerettem volna olvasni.

Egy ismerősöm nagyon sokszor készít természetes kozmetikumokat és tisztálkodószereket. Ő otthon készíti a szappant is. Elősként az Ő véleményét kértem ki, mikor felmerült bennem, hogy otthon fogom gyártani a kozmetikumaimat.

Semmibe sem lehet belekezdeni alapos utánajárás nélkül, így hát kölcsönadta az egyik könyvét, ami ebben a témában íródott.

A humanityaruhaz.hu oldalról rendelte, minden alapanyagot innen szokott venni, ami a mindennapos kozmetikumok elkészítéséhez szükséges. Hálás voltam érte, hogy kölcsönadta a könyvét, mert így meg tudtam nézni, mik is az alapjai ezeknek a kozmetikumoknak.

Miután sikeresen elolvastam a könyvet és kiválasztottam egy szimpatikus receptet a 15 közül, az alapanyagok beszerzése volt a második cél.

A humanityaruhaz.hu/termek/buzacsira_olaj_hidegensajtolt_50_ml oldalról igyekeztem beszerezni mindent, ami a kenőcshöz kell.

Sokat olvasok, azt gondolom magamról, hogy nagyon sok mindenben jártas vagyok, de ez az első, hogy natúr kozmetikumot szeretnék otthon készíteni, így egy kicsit nagyobb utánajárást igényelt a téma.

Megnéztem, hogy mire lesz szükség a krém elkészítéséhez, de persze nem hagyhattam ki, több más alapanyagot is megnéztem, amit ezen az oldalon lehet kapni.

A humanityaruhaz.hu/termek/buzacsira_olaj_hidegensajtolt_50_ml oldalra lépve már a kezdőlapon láthatjuk, hogy milyen újdonbságok érkeztek, mire lehet érdemes ránézni.

Itt minden alapanyaghoz van egy rövid leírás, hogy mire lehet használni, milyen területre ajánlják, milyen pozitív hatásai vannak, ami miatt érdemes mondjuk samponba, vagy tusfürdőbe, vagy bármilyen krémbe tenni.

Mivel még csak most ismerkedem ezzel a világgal, nem szeretnék nagyon előre szaladni, de lehet, hogy idén karácsonyra saját készítésű ajándékokat fogok adni a szeretteimnek.

Nagyon sok receptet találtam ugyanis ebben a könyvben, és szerintem ez amúgy is egy nagyon kreatív dolog. Szerintem sok kreativitás kell ahhoz, hogy a megfelelő olajokat keverjük össze, hogy mindennek megnézzük, milyen hatásai vannak, és aszerint egy krémet állítsunk elő belőle. Persze nagy odafigyelést is igényel a dolog, hiszen vannak veszélyes oldalai is annak, ha nagyon különböző anyagokat keverünk össze, vagy ha túl sokat teszünk az egyes anyagokból a készítményeinkbe.

Még odébb van, hogy saját kozmetikumokat gyártsak, de a kiválasztott recepthez mindent bele is tettem a kosaramba.

Innen egyszerű a rendelés, futárszolgálattal is lehet kérni a termékeket, de a Békéscsabai üzletükben át is lehet venni.

Mivel tőlem messze van a cím, ezért a szállítást választottam, ami bizonyos összeg felett egyébként ingyen is van.

Egyelőre nem vettem túl sok mindent, mert még csak most kezdek ismerkedni ezzel a világgal, nem szerettem volna mindent össze-vissza vásárolni.

A termékek nagyon hamar megérkeztek, minden rendben volt a rendeléssel, mindenből azt kaptam, amit kértem.

Nem kell amúgy semmi bonyolultra gondolni, elsőként egy fiatalító arcmaszk receptjét néztem meg a könyvben, és ezt szerettem volna elkészíteni, ehhez rendeltem meg minden szükséges dolgot.

Ennek az elkészítéséhez búzacsíra olajra is szükségem volt, ami nekem egy hatalmas újdonság. Nem tudtam eddig, hogy a búzacsíra olaj fiatalító, ránctalanító és hidratáló hatása miatt közkedvelt, ahogyan az is újdonságként hatott, hogy ez az olaj a haj és a köröm növekedését is elősegíti.

Mikor elolvastam, hogy mennyi mindenre jó, egy kicsit többet vettem belőle, hogy ne csak a fiatalító arcmaszkban tudjam hasznosítani, hanem az oldal ajánlása alapján a hajkoronámat is erősítsem vele.

A könyvet visszaadtam a kollégámnak, vettem egy sajátot, és megrendeltem a karácsonyi ajándékötletekről szóló könyvet is, mert tényleg szeretnék egy kicsit komolyabban is foglalkozni a kozmetikumok otthoni gyártásával is.

Mindenkinek ajánlom az oldalt, aki szeretné tudni, miből vannak a kozmetikumai, és azoknak, akik szeretnék otthon elkészíteni a saját krémjeiket. Elég sok kémiai anyagnak vagyunk mindennap kitéve, szerintem nagyon jó döntés, ha legalább azokat a dolgokat, amik közvetlenül a bőrünkkel találkoznak, ellenőrizhető, természetes anyagokból készítjük.

Érdemes követni az oldalt, mert rengeteg újdonság érkezik mindennap, rendszeresen vannak akciók, és érdemes a hírlevélre is feliratkozni, hogy értesüljünk a legújabb akciókról.