Végre meleg van a zeneiskolában

Mikor máskor romlana el a fűtés a zeneiskolában, mint a tél kellős közepén? Énekelni tanulok egy művészeti szakgimnázium alapiskola részébe, aminek az épülete máshol van, mint a gimié. A három év alatt, amióta ide járok, most fordul elő először, hogy nem működik a fűtés. Ez az énekeseknek és a fúvósoknak kifejezetten szívás, mivel a hideg levegőt kapkodva idővel akár tüdőgyulladásunk is lehet éneklés vagy fújás közben.

Amikor extrém hideg volt az épületben, elmaradtak az órák. Se a tanárok, se a diákok nem bírták már a fagyoskodást, a hangszereseknek lefagyott a kezük, így nem lehet játszani. Úgyhogy amíg meg nem szerelik a fűtést, nem lesz tanítás. Addig is otthon gyakorolok.

A zeneiskola is halad a korral

Egyik nap megkaptuk a hírt, hogy újra meleg van az iskolában, így már lehet menni betegség kockázata nélkül. Amikor újra beléptem az épület falai közé, egyből feltűnt valami: eltűntek a radiátorok, de mégis meleg van. Hogy lehet ez? Az énektanárnőm már ott várt a jó meleg kis énekes-szobában. Ott szintén eltűnt a radiátor. Csodálkozásomra beavatott a titokba: az igazgató út elektromos padlófűtést szereltetett be. Nem akarták már megjavíttatni a régi radiátorokat, mert mindig csak a baj van velük, ezért döntöttek egy gazdaságosabb és megbízhatóbb fűtőberendezés mellett. Nagyon meglepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy egy zeneiskolában is élnek ezzel a technológiával.

A tanárnőm elmondta, hogy ő segített utánanézni a beszerelés és a működtetés mikéntjének, úgyhogy most már ő is elég jártas a témában. Az “elektromos padlófűtés vélemények” kulcsszavakra kidobta neki a kereső az oldalt, az elektromospadlofutes.info-t, ahonnan végül megrendelték az igazgatóval együtt a berendezést. Ezen az oldalon nagyon sok pozitív véleményt lehet olvasni erről a technológiáról és az előnyeiről. Ez a módszer rendkívül megbízható, a fűtőszálas szőnyegek sosem hibásodnak meg, nem kell bajlódni a karbantartással. Ennek ellenére is azért van rá 15 év garancia, ami azért sosem árt, akármilyen megbízható is a termék.

Az énektanárom elmesélte, hogy a szakemberek a cégtől eljöttek személyesen felmérni az épületet és a helyiségek méreteit, tulajdonságait, berendezését. Ez alapján ki tudták számolni, hogy mennyi fűtőszőnyegre lesz szükség. Ezek után a számítások után készítik el helyiségekre szabottan a szőnyegdarabokat, amikkel aztán tökéletesen le tudják fedni a termek padlóját. Ez azért nagyon fontos, mert ha valaki elszámol valamit, utólag a helyszínen már nem lehet vágni a szőnyegből, mert csak egy szál fut végig benne, és az megsérülne a vágástól. Emiatt nagyon pontosan kell megtervezni a fűtőszálas szőnyeg elhelyezését.

Az oldalon az elektromos padlófűtésről a vélemények nagyon meggyőzőek voltak. Főleg külföldi vevőktől érkeztek, mivel ez a technológia egyelőre külföldön sokkal elterjedtebb, mint itthon. A véleményekből is megtudhatjuk, hogy az amorf fűtőszálas technológia a ma elérhető egyik leggazdaságosabb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fűtési módszer. Sokan beszámolnak róla, hogy mennyivel javította az otthoni életminőségüket és milyen jól esik például fürdés után a jó meleg padlóra lépni vizes lábbal.

A padlóburkolatot előzetesen fel kellett szedni és a berendezést is ki kellett pakolni, a hangszereket, erősítőket, számítógépeket, mindent. Jó nagy munka lehetett, de megérte. Ezután új padlókövet fektettek le az egész iskolában, nagyon szép lett. Nagyon jól esik a lábamnak, amikor összefagyva megérkezem a jó meleg padlójú épületbe.

Sokkal élvezetesebb így a zenélés

Az elektromos padlófűtést nagyon könnyű használni, olyan hőmérsékletre lehet vele befűteni a helyiséget, amilyenre csak akarjuk. Az amorf fűtőszálak nagyon hatékonyan fűtenek és nagyon megbízhatóak, ráadásul rozsdamentesek. Így biztosan nem kell a fűtésre gondot fordítani akár évtizedeken keresztül. A számlákon is meg fog látszani, hogy megérte az iskolának beszereltetni ezt a fűtőberendezést.

Végre folytathattuk tehát a művészi tevékenységeinket az iskolában. Már nagyon hiányzott. Sokkal kellemesebb lett az egész iskolában a légkör az új padlófűtésnek és a padlóburkolatnak köszönhetően. Hozzájárul ez a fajta fűtés a jó közérzethez és hangulathoz is.